Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
23 mar 2010 839 vizualizări
Elevii vrinceni, pasionati de limbile straine

Limbile italiana, spaniola, franceza si latina sint pe placul tinerilor vrinceni. Asa se face ca la olimpiadele judetene de anul acesta, elevii au obtinut numeroase premii. La italiana si spaniola s-au intrecut 31 elevi, iar opt dintre ei au obtinut punctaj maxim. La aceasta etapa au luat parte elevi de la Colegiul National "Al. I. Cuza", Colegiul National "Unirea", Liceul de Arta "Gh. Tattarescu", Liceul Pedagogic "Spiru Haret" si de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". De asemenea, la inceputul lunii, s-a desfasurat si olimpiada de limba franceza, 23 din cei 67 de participanti fiind premianti. Si la latina elevii au facut performanta, nu mai putin de sase dintre ei luind locul I. (I. N.)


Ziua Poeziei, celebrata la Liceul Pedagogic


Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" sarbatoreste in fiecare an Ziua Poeziei, iar 2010 nu a facut exceptie, evenimentul fiind organizat la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani. Manifestarea, desfasurata in biblioteca unitatii, a fost structurata in doua parti si anume o dezbatere cu tema "Poezia, arta sau mod de viata", moderata de Silvia Marcu, profesoara de limba romana, iar in cea de-a doua parte a fost realizat un atelier ad-hoc, in care elevii au citit din creatiile personale. La activitate au participat elevi din clasele a XII-a, a X-a C si a IX-a A. Tinerii au avut parte si de prezenta presedintei Filialei Vrancea a Ligii Scriitorilor Profesionisti din Romania, Mariana Vicky Vartosu. (I. N.)


Prichindeii au sarbatorit Ziua Apei


Micutii de la Gradinitele nr. 2 si nr. 13 din Focsani au sarbatorit ieri Ziua Mondiala a Apei, avindu-i ca invitati pe Adina Bratosin si pe Adrian Plesa de la Oficiul de Gospodarire a Apelor, care i-au invatat pe prichindei cum sa protejeze apele. "Copiii au ascultat cu atentie si au raspuns la intrebari legate de viata plantelor si animalelor din mediul marin. Din partea invitatilor au primit pliante, planse si carti de povesti. Actiunea se incadreaza in proiectul educational "Scoli pentru un viitor verde". Proiectul a fost coordonat de prof. Ecaterina Mihu si educatoarea Saftica Avram", ne-au transmis organizatorii. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.