Educație

Nici 10% din monumentele vrincene nu au indicatoare

Daniel Garleanu
20 mar 2010 1016 vizualizări
Monumentele culturale din Vrancea sint lasate de izbeliste si nu sint suficient promovate

Directorul Directiei pentru Cultura, Florin Micu Iliescu, se lamenteaza ca nici macar 10% din totalul de 381 de monumente de patrimoniu nu au indicatoare care sa le faca vizibile sau cunoscute turistilor care trec prin judet. "Mi-am propus ca macar 200 de monumente de patrimoniu sa aiba indicatoare. Este obligatia primariilor de a amplasa astfel de pancarte, dar Directia isi doreste sa ajute primarii sa puna indicatoare mai ales la monumentele incadrate in clasa A, patrimoniu national", a declarat Florin Micu Iliescu, seful Culturii vrincene. Acesta a adaugat faptul ca primarii nu au dat curs initiativei sale de a posta in intersectii pancarte indicatoare, suma solicitata din bugetul culturii fiind de 100 de lei de fiecare comuna. Directorul doreste sa duca la bun sfirsit initiativa in acest an printr-o firma privata ori cu ajutorul detinutilor de la Penitenciarul Mindresti, care ar putea realiza aceste indicatoare. Bugetul alocat Directiei Judetene de Cultura pentru acest an este de 55.000 lei, la fel ca si anul trecut, exceptind salariile celor doi angajati, plus o secretara. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 14 ore, 45 minute, 31 secunde
Un lucru minunat. Sunt atatea de vazut in Vrancea, dar noi nu stim sa le evidentiem. Este necesar sa fiti mai mult la dispozitia turistilor, din Vrancea sau de aiurea. Dar nici turistii sa nu dea cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.