Educație

Discutii cu parlamentarii despre soarta invatamintului

Iulia Nicolaie
18 mar 2010 903 vizualizări
Intilnirea are loc vineri, incepind cu orele 14.00

Sindicalistii de la FEN li se vor alatura colegilor din "Cartel Alfa" la intilnirea de vineri cu parlamentarii vrinceni, incepind cu orele 14.00, la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta" din Focsani, unde vor fi prezenti sindicalisti din toate segmentele bugetare. Cei de la "Cartel Alfa" le-au trimis invitatii tuturor parlamentarilor din judet, dupa ce pe 12 martie au pichetat Prefectura si au depus o lista cu revendicari pentru Guvern nemultumiti de concedierile si reducerile de salarii si sporuri din sistemul bugetar. Dezbaterile pe tema invatamintului vor avea in centru Legea 330 dar si viitoarea Lege a Educatiei. "Atit timp cit nu avem o lege clara, ci una care va lasa loc de interpretari, nu se poate vorbi de reforma, mai ales ca nici nu am vazut inca varianta finala a legii. Pe deasupra, se anunta o descentralizare haotica, pentru ca nu avem specialisti sau buni practicieni si inca nu stim cum va functiona. Pina acum am tot imprumutat modele din alte tari, dar aici totul a esuat. FEN doreste o reforma, insa o reforma reala, sustinuta financiar", a declarat liderul filialei FEN Vrancea, Paulina Roscan. Printre problemele ce urmeaza sa fie puse pe tapet se numara nemultumirea salariatilor din educatie cu privire la valoarea nerealista a standardelor de cost pe elev, lipsa de masuri de protectie sociala pentru angajatii din invatamint, in cazul in care vor fi disponibilizati si sporurile salariale neacordate. Liderul FEN a mai adaugat ca, la nivel local, exista unele probleme legate de acordarea unor sporuri bibliotecarilor scolari. Astfel, in unele scoli vrincene, printre care se numara Scoala nr. 7, Scoala "Anghel Saligny" si Scoala nr. 2 Adjud, bibliotecarii scolari nu si-au primit sporul de 15%, acordat pentru conditii grele de munca. In acelasi timp, in multe alte scoli aceste sporuri se dau, astfel ca in acest caz, situatia trebuie analizata mai in amanunt. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.