Educație

Culita Usurelu, tradus in franceza

Valentin Muscă
18 mar 2010 1366 vizualizări
Scriitorul vrincean Culita Ioan Usurelu a publicat in limba franceza lucrarea Generatii - dialoguri necesare . Tradusa de universitarul Constantin Frosin, Generations - dialogues necessaries (Ed. Andrew, Focsani, 2009), este cel mai recent volum al unui scriitor vrincean intr-o limba de circulatie internationala.

De fapt este o editie bilingva a lucrarii cu acelasi titlu, publicata in 2007. Succesul primei editii l-a determinat pe autor sa indrazneasca o editie bilingva, scoasa in conditii grafice de exceptie si intr-o franceza pe care numai profesorul Frosin, originar din Adjud - si fost elev al profesorului Usurelu - o putea reda. Cu alte cuvinte, travaliul este unul eminamente vrincean, atit autorul, cit si traducatorul si chiar editorul fiind din Vrancea. Desi a fost pregatita pentru o lansare pe masura la sfirsitul anului trecut, aceasta nu a mai avut loc deoarece, din cauza campaniei electorale, Directia pentru Cultura nu a mai organizat editia 2009 a Salonului Literar Dragosloveni. Nici Consiliul Judetean nu a organizat editia 2009 a Tirgului de Carte, facind ca productia culturala mioritica sa nu beneficieze de nicio mediatizare in media de specialitate. Autor a cinci lucrari, Culita Ioan Usurelu este membru al Uniunii Scriitorilor si editeaza doua reviste culturale, "Salonul literar" si "Pururi tinar". (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 1 ora, 11 minute, 4 secunde
Iata cum Odobestiul iese din anonimatul cultural in care se scalda de cativa ani. Incercarea unui grup de entuziasti de a face ceva in domeniul literar s-a lovit de rigiditatea grupului SS de la Casa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.