Educație

Galele Teatrale 2010, organizate cu buget injumatatit

Daniel Garleanu
17 mar 2010 910 vizualizări
Directorul Ateneului Popular sustine ca in acest an bugetul de organizare s-a redus la jumatate u saptamina viitoare vor urca pe scena Municipalului actori din Iasi si Buzau, cu comedia Blocati ¦ in dormitor si piesa Quartet u biletele au preturi intre 20 si 50 de lei

Galele Teatrale Focsanene se apropie. Dupa ce ieri a fost amplasat bannerul la balconul Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular, a prezentat orarul dupa care se vor desfasura Galele. Astfel, incepind cu 22 martie si pina simbata, 27 martie, Teatrul Municipal va fi gazda pentru teatrele din Buzau si Iasi. La cea de-a XIV-a editie a Galelor sint programate doua piese ale invitatilor din cele doua judete si patru productii autohtone. Piesele ce vor fi sustinute pe scena Teatrului din Focsani au reusit in timp sa cistige premii importante. Galele vor fi deschise luni cu o piesa ce a cistigat in 2001 titlul la Buenos Aires pentru cea mai buna comedie a anului, "Blocati"¦ in dormitor" "" Teatrul "George Ciprian" din Buzau. De asemenea, o piesa valoroasa este cea a Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi, numita "Quartet" de Ronald Harwood, ce se va juca miercuri, 24 martie. Actorii ieseni sint Violeta Popescu, Mihaela Werner, Florin Mircea si Sergiu Tudose, recomandati de Valentin Gheorghita ca facind parte din "garda veche a Teatrului National din Iasi". Primul spectacol productie proprie se numeste "Hangita" si este in regia Ginei Lazar. In a patra zi a Galelor vor urca pe scena artistii vrinceni ce vor juca in piesa "Rapirea" in regia lui Ioan Constantinescu, iar in cea de-a cincea zi "Tache, Ianche si Cadir", regizat de Nae Cosmescu, va aduce din nou zimbete in rindurile spectatorilor. Simbata, in ultima zi a Galelor si Ziua Mondiala a Teatrului "" 27 martie, vor urca pe scena de spectacol Alexandru Papadopol si Leonid Doni interpretind piesa "Niste dintr-astia" in regia lui Iulian Postelnicu. Valentin Gheorghita spune ca a reusit cu greu sa organizeze si in acest an Galele Teatrale din cauza problemelor financiare. "Sintem intr-un an dificil. Partenerii, sponsorii au din ce in ce mai multe probleme si nu am reusit decit aceste doua invitatii, de la Buzau si Iasi. Bugetul alocat pentru Gale este minimal, nu va depasi 15.000 de lei, aproximativ jumatate din bugetul editiilor anterioare", a declarat Valentin Gheorghita. Toate piesele de saptamina viitoare vor incepe de la ora 19.00, iar pretul unui bilet oscileaza intre 20 si 50 de lei. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.