Educație

Padurea, fereastra spre lume

Ziarul de Vrancea
13 mar 2010 1318 vizualizări
Micutii de la Gradinita nr.17 din Focsani le-au adus aminte celor mari de ce trebuie sa iubeasca natura. Astfel, prescolarii grupei mari, step by step, au participat ieri la Teatrul Municipal Maior Gh. Pastia la un spectacol inedit si o parada a costumelor Eco

Sub genericul "Padurea, fereastra spre lume", prichindeii, indrumati de profesorii Clara Moraru si Liliana Sandu, au semnat astfel inca o pagina in Jurnalul Verde al Proiectului ecologic "Copiii, ocrotitorii naturii". Cu acest proiect Gradinitia nr.17 s-a inscris in Programul educational si Concursul national "Scoli pentru un viitor verde". "Ca fiecare activitate inscrisa in calendarul proiectului pledam pentru o educatie ecologica autentica a generatiilor actuale de copii, determinindu-i pas cu pas sa constientizeze ca protejarea naturii este datoria fiecarui locuitor al acestei planete, fie ca e adult, fie ca e copil", ne-a transmis Clara Moraru. (Raluca MANOLACHE)


Doua noi campanii eco in "luna padurii"


Elevii de liceu si Directia pentru Tineret Vrancea marcheaza sosirea primaverii prin doua noi actiuni cu tenta "verde". Prima se va desfasura sub egida "Voluntariatul lasa urme", in parteneriat cu primaria Focsani si fundatia "Zi deschisa" si va reuni voluntari de la 11 licee focsanene. Ei vor sa planteze cel putin 100 de pomi in cartierul ANL Tineretului, in continuarea barierei verzi. Elevii vor sa adune fonduri de la locatarii din zona - 1 leu de fiecare si de la agentii comerciali din zona. Actiunea este programata luni, 15 martie, iar arsenalul celor implicati va contine sorturi verzi, chitara si portavoce. Puietii vor fi asigurati de Directia Silvica. Cealalta campanie din luna martie va fi una de reciclare a maculaturii. Vrancart SA Adjud va ajuta campania cu preturi speciale de 0,25 lei/kg. Aceasta va dura doua luni, iar banii obtinuti vor merge la licee, care isi vor amenaja zona verde din jurul unitatilor. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.