Educație

Taberele de la Galaciuc si Cotesti, in plin proces de resuscitare

Ciprian Fânaru
13 mar 2010 2173 vizualizări
La Tulnici, cazarea si masa costa 55 de lei pe zi, oferta cu care Directia pentru Tineret vrea sa atraga liceeni pentru banchetele de sfirsit de an

Tabara de la Galaciuc se lauda cu trei vile noi. Acestea au fost introduse in circuitul turismului de tineret dupa investitiile facute anul trecut de Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Vrancea. 200 de mii de lei a fost suma cu care s-au executat lucrarile, care au revenit prin licitatie electronica unei firme din Braila. Anul acesta va fi facuta o licitatie si pentru aductiunea cu apa, aceasta deoarece momentan tabara functioneaza cu autorizatie provizorie data de Directia de Sanatate Publica. In prezent, centrul de agrement are o capacitate de 150 de locuri, cazarea se face in cabane din lemn si zid cu 2,3,4,5 locuri in camere. Oferta este una atractiva pentru vremuri de criza: 35 de lei pentru cazare si 20 de lei pentru masa zilnic sint banii pe care doritorii de aer curat de munte trebuie sa-i scoata din buzunar. "Vrem sa propunem claselor de a 12-a sa organizeze banchetele la Galaciuc. In functie de bugetul de care dispun, vom veni in intimpinare cu oferte", a spus Adrian Baciu, directorul DJT, care a mentionat faptul ca au existat multe solicitari pentru bazele din judet si din tara in timpul vacantei de iarna si in weekend-uri. Aproape de renastere este si centrul de agrement de la Cotesti, care va fi repus partial in circuit, potrivit directorului. La sfirsitul lunii aprilie se va incheia prima parte a lucrarilor de reabilitare a bazei. 24 de locuri de cazare vor fi gata sa primeasca oaspeti, afirma conducerea DJT. "In 2010 vom avea doua centre de agrement in Vrancea. Doar 3 "" 4 judete din tara se mai pot lauda cu acest lucru", a declarat Adrian Baciu. Potrivit sefului de la Tineret, institutia va incheia un parteneriat cu primaria din Soveja, pentru un nou centru de agrement, planuit sa se transforme in realitate spre sfirsitul anului 2011. Tabara de la Soveja se afla in conservare de mai multi ani, ultimul paznic fiind concediat anul trecut. Spre deosebire de Galaciuc, confortul de la Cotesti va fi dat de baie si televizor in fiecare dintre camere, care vor fi date in folosinta in jurul datei de 15 mai. Acestea nu sint deocamdata clasificate ANAT. Investitia de la Cotesti se ridica la 700 de mii de lei. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.