Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
10 mar 2010 703 vizualizări
Nu avem probleme cu salarizarea

Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, sustine ca nu exista probleme vizavi de salarizarea cadrelor didactice la nivelul judetului si ca nici nu a primit semnale din teritoriu care sa arate ca dascalii ar fi fost nedreptatiti. "In judetul Vrancea nu avem probleme cu salarizarea cadrelor didactice, intrucit au fost aplicate corect Ordonantele de Urgenta 31 si 41 si astfel am putut asigura salarizarea profesorilor. Salariile pentru lunile ianuarie si februarie sint la acelasi nivel cu cele din luna decembrie a anului trecut. Nu avem semnale cum ca ar exista nemultumiri", a precizat seful ISJ. (I. N.)


Asociatia "Telefonul copilului" vrea sa ajute copiii din Vrancea


ONG-ul "Telefonul copilului" a luat legatura cu oficialii Inspectoratului Scolar pentru a sari in ajutorul copiilor nevoiasi. Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, spune ca in zilele urmatoare va discuta mai in amanunt cu reprezentantii "Telefonul copiilor", pentru a-i scoate la lumina pe scolarii care au nevoie de ajutor. Asociatia "Telefonul Copilului" este o organizatie neguvernamentala, non-profit, al carei scop este acela de a proteja copiii impotriva incercarilor de incalcare a drepturilor lor, prin orice forma de abuz. "Telefonul copilului" are ca misiune acordarea unui sprijin real si imediat micutilor, oferind asistenta gratuita prin intermediul liniei telefonice 116.111. (I. N.)


Inspectiile neanuntate ar putea reveni

Perioada in care dascalii stiu dinainte ce anume sa pregateasca pentru o inspectie la clasa par sa apuna. Seful Inspectoratului Scolar a anuntat ca la intilnirea sa cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a discutat revenirea la sistemul anterior, al inspectiilor neanuntate. "Cum stim cu totii, prin planificarea inspectiilor, directorii erau anuntati si se pregateau din timp", precizeaza seful ISJ, Iordache Bostan, care a mentionat ca el insusi face controale neanuntate prin unitatile de invatamint, dar ca pe acestea le priveste ca simple vizite. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.