Educație

Info-Martisor

Iulia Nicolaie
4 mar 2010 1217 vizualizări
Vrincenii saluta primavara

"Martisorul buclucas" in oficiile postale


Nici Posta nu a uitat de simbolul primaverii. Concursul "Martisorul buclucas", dedicat celor mici, se desfasoara in toate oficiile postale din Vrancea. Competitia se adreseaza copiilor care vor sa confectioneze cite un martisor pentru cei dragi. "Cele mai originale idei de martisoare se afla in oficiul postal Focsani 1, pina la sfirsitul lunii martie 2010, organizate intr-o expozitie cu vinzare. In acest mod, cei mici sint invatati sa comunice, sa dea friu liber imaginatiei, sa-si dezvolte si sa-si valorifice abilitatile. Fiti alaturi de noi si cumparati martisoare, ele sint vestitoarele primaverii, sint traditie si gingasie totodata pentru fiinta cea mai draga de pe pamint, ati gasit cadoul perfect pentru a intimpina primavara", spun reprezentantii Postei. La concurs au participat elevii de la Scoala "Stefan cel Mare", coordonati de invatatoarele Mariana Mogda si Alina Marcu, copiii de la Gradinitele din Muncelu si Straoane, alaturi de educatoarele Corina Amaricai si Minuta Marin si de la Scoala "Duiliu Zamfirescu", alaturi de invatatoarea Sandica Zisu. (I. NICOLAIE)


Bal dedicat femeii la Teatrul Municipal


Elevii Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" au vrut sa fie originali in acest an si nu s-au limitat la clasicul mod de sarbatorire a zilei de 8 martie. Astfel, tinerii au organizat un intreg spectacol dedicat femeii si evolutiei acesteia de-a lungul timpului. Evenimentul intitulat "Femeia in timp!" se va desfasura in sala Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" in aceasta seara, incepind cu ora 18.00. (I. N.)


Maraton al primaverii la Scoala "Duiliu Zamfirescu"


In prima saptamina a primaverii, colectivul Scolii "Duiliu Zamfirescu" Focsani organizeaza un adevarat maraton al activitatilor cultural-artistice si extrascolare. "Multe activitati sint realizate in parteneriat cu Biblioteca scolii, cu psihologul scolii, dar si cu alte institutiii partenere. Este impresionanta dorinta copiilor de a darui iubire si lumina fiintelor dragi, mai ales ca sint veritabili parteneri in actul educational, alaturi de cadrele didactice indrumatoare si coordonatoare", ne-a spus prof. Pompilia Barbosu. De asemenea, astazi, incepind cu orele 14.00, la cabinetul multimedia va avea loc spectacolul "Sarbatorile de primavara la romani". Elevii claselor a VII-a vor citi versuri latine despre primavara, vor interpreta sceneta "Legenda martisorului", iar corul scolii va interpreta armonii de primavara. Nici Ziua Mamei nu trece fara ca elevii de la "Duiliu Zamfirescu" sa o sarbatoreasca, intrucit, incepind cu orele 14.00, clasa a III-a Step By Step va realiza o deosebita activitate cu parintii, cu scopul de a le aduce primavara in suflet copiilor si mamicilor. (I. NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.