Educație

De miine incepe exodul prichindeilor de gradinita spre scoala

Iulia Nicolaie
2 mar 2010 651 vizualizări
u inscrierile in clasa intii incep oficial pe 3 martie, insa directorii de scoli au realizat deja liste provizorii u in premiera pentru acest an, parintii trebuie sa semneze o declaratie pe proprie raspundere prin care jura ca nu si-au inscris copilul la alta scoala

Pe 3 martie se da oficial startul inscrierilor in clasa intii, iar pentru anul scolar viitor au aparut noi prevederi referitoare la inscrieri. Astfel, parintii vor trebui sa semneze o declaratie pe proprie raspundere conform careia nu si-au inscris copilul si la alta unitate scolara. Pentru a-si inscrie prichindeii la scoala, parintii trebuie sa stie ca trebuie sa se prezinte la secretariatul scolii, unde trebuie sa completeze cererea de inscriere si declaratia pe proprie raspundere si sa prezinte certificatul de nastere si dovada de vaccinare a copilului. "Pina pe 28 mai trebuie sa avem o situatie clara, iar pe 27 mai sa se afiseze lista cu elevii, pentru a sti numarul de locuri vacante. Din 761 de elevi de clasa intii, 695 s-au inscris inainte de perioada oficiala. Parintii trebuie sa revina acum la scoala", a precizat Lina Vlasceanu, inspectorul pentru invatamint primar din cadrul Inspectoratului Scolar Vrancea. Perioada inscrierilor se incheie pe 3 mai, in judet fiind circa 95 de unitati scolare care au in componenta clasa intii. De altfel, oficialii din ISJ pun la punct in aceste zile o situatie exacta a strazilor arondate fiecarei scoli, pentru a nu mai exista probleme din cauza neclaritatilor in aceasta privinta. Reprezentantii Inspectoratului au afirmat ca unele unitati de invatamint aveau trecute pe lista strazi care apartineau altor unitati. Aceste delimitari sint importante, intrucit la inscrieri au prioritate micutii care domiciliaza in zona arondata celei mai apropiate scoli. Directorii unitatilor scolare spun ca inscrierile au inceput neoficial inca din toamna, iar acum parintii sint din nou contactati pentru a reveni la scoala si a pune la punct formalitatile necesare. "Am anuntat telefonic parintii sa vina din nou. Avem 80% dintre locuri deja ocupate. Declaratia pe proprie raspundere data de parinti este un lucru bun, pentru ca parintii trebuie sa manifeste seriozitate si nici sa nu ne incurce pe noi", ne-a spus directorul Scolii "Ion Basgan" din Focsani, Tiberiu Dima. Acesta a mai mentionat ca daca unii parinti dau dovada de exces de zel in ceea ce priveste inscrierile si vin mult mai repede decit ar fi necesar, altii nu isi fac deloc probleme si apar pentru inscriere tocmai in luna septembrie, cu citeva zile inainte de inceperea anului scolar. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.