Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
24 feb 2010 571 vizualizări
Taranul sarac, in audienta la Bostan

Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, a avut parte zilele trecute de o intilnire mai putin obisnuita cu "taranul sarac" de la Cimpineanca, pe care a decis sa-l sustina in demersurile sale de a-l sarbatori pe maiorul filantrop Gh. Pastia pe 23 aprilie, de Sfintul Gheorghe. "Am stabilit sa identificam mormintul lui Pastia si sa-l sprijinim pe "taranul sarac", pe numele sau Constantin Craciun, in demersurile sale. Ma mindresc cu un om ca el. Am aflat deja ca mormintul lui Pastia este la Cimitirul Sudic, acum ramine sa vedem ce scoli se vor alatura sa faca un proiect dedicat memoriei acestui mare om al Focsaniului", a afirmat seful ISJ. Maiorul Pastia a donat suma necesara construirii Teatrului Municipal si Ateneului Popular din Focsani, cladiri emblematice, care ii poarta numele. (I. N.)


Pensionarii sarbatoresc azi Dragobetele


Biblioteca Judeteana a pus la punct un program special de Dragobete, pentru pensionarii membri ai Clubului Seniorilor. Programul realizat cu sprijinul elevilor Razvan Hanganu si Georgian Kila va incepe astazi la orele 10.00. De asemenea, bibliotecarii vor prezenta membrilor clubului o serie de carti din colectia "Romanul de dragoste" si materiale ce prezinta obiceiurile romanesti de Dragobete, alaturi de elevi care vor interpreta la orga piese muzicale dedicate seniorilor. Tinerii care au pus la cale programul frecventeaza "Scoala Populara de Arta", sub indrumarea prof. Dumitru Ivan, fiind elevi ai Scolii "Stefan cel Mare". (I. N.)


"Dragobetele fura fetele""¦ din Panciu


Aseara, incepind cu orele 19, elevii liceului "Ioan Slavici" din Panciu au participat la un concurs tematic organizat la Clubul "Selena" cu prilejul sarbatoririi zilei autohtone a indragostitilor, intitulat "Dragobetele fura fetele". Deputatul Ciprian Nica, cel care a fost initiatorul acestui eveniment, considera ca "Sarbatoarea de Dragobete reprezinta adevarata traditie a poporului roman peste care nimeni nu ar trebui sa treaca cu usurinta. într-o tara membra a Uniunii Europene conservarea si promovarea traditiilor culturale este o chestiune vitala", a precizat parlamentarul Ciprian Nica. (D. G.)


Expozitie de 1 Martie la Scoala Populara de Arte


Apropierea Martisorului vine cu primele expozitii la inceput de primavara. Astfel, joi, de la ora 17.00, Scoala Populara de Arte si Meserii din Focsani organizeaza la sediul sau o manifestare dedicata Zilei de 1 Martie, mai exact o expozitie de pictura, o auditie muzicala si o prezentare de moda. Elevii participanti la eveniment sint pregatiti de profesorii Liviu Nedelcu, Georgeta Ciornei si Dumitru Ivan. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.