Educație

Scoala de parinti la Vinatori

Iulia Nicolaie
24 feb 2010 781 vizualizări
Cursurile in care parintii se pun in pielea copiilor continua inca patru saptamini, in fiecare vineri, de la orele 17.00

La Scoala cu clasele I-VIII din Vinatori parintii au ocazia, citeva ore pe saptamina, sa se puna in locul copilului lor, cind vine vorba despre educatie. "Cursul se refera la modul in care parintii trebuie sa se comporte cu odraslele lor acasa. Acest curs este extrem de important, pentru ca are cinci teme majore: acordarea atentiei, lauda, stabilirea limitelor, ignorarea, pedepsirea. Parintii sint entuziasmati, cursul fiind sustinut atit de partea teoretica, dar si de partea practica, informatiile fiind prezente si pe suport electronic", ne-a spus Ion Cotiga, institutor la Scoala Vinatori. Curajosul proiect, implementat de institutoriii Ion Cotiga si Mariana Stanciu, dureaza circa cinci saptamini, iar cursurile cu parintii au loc vinerea, incepind cu orele 17.00. Prima intilnire a avut loc saptamina trecuta si, dupa cum spun cadrele didactice, a fost un succes. De-a lungul a doua ore si jumatate, adultii se intorc inapoi in timp si afla pe propria lor piele cum este sa fii mustrat de parinti pentru notele mici. "Nu exista copil needucat, ci doar parinti care nu au invatat cum sa-l educe", a adaugat Ion Cotiga, care a mentionat ca multi parinti vin la aceste cursuri cu pareri preconcepute. Astfel, multi sint nemultumiti de faptul ca elevii au prea putine teme pentru acasa. Institutorii spun insa ca inca dupa primele ore de educatie cu parintii au inregistrat progrese semnificative si ca elevii vin acum cu zimbetul pe buze la scoala. Proiectul s-a mai desfasurat si acum trei ani cu succes la aceeasi scoala si este sustinut de un institut din Olanda si de Fundatia "Copiii nostri". Cadrele didactice care ii instruiesc si pe parinti au absolvit un curs de formatori, desfasurat prin intermediul Casei Corpului Didactic. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.