Educație

Elevii vrinceni invata sa previna violenta in Spania

Iulia Nicolaie
23 feb 2010 964 vizualizări
Doi tineri din judet iau parte in perioada 20-28 februarie la activitatile din cadrul proiectului european No more violence against women (Fara violenta impotriva femeilor, n.r.),

desfasurate in Spania, la Madrid. Ionel Rambu, elev deficient de auz de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" si cuzistul Dorian Negoita, alaturi de studenti din Iasi, vor face prezentari, vor asculta parerile expertilor in domeniu, vor crea filmulete despre violenta, vor face vizite la centre specializate si vizite cu scop cultural. Membrii grupului sint coordonati de Florentina Ciomaga, profesor psiholog la Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala (CJRAE) Vrancea, in calitate de lider de grup. "Ca si tineri, stim ca avem forta de a produce o potentiala schimbare pe termen lung, astfel ca sintem chemati sa ne reunim in incercarea de a produce schimbarea si vom desfasura activitati cu scopul de a rezolva unele probleme care sa contribuie la prevenirea violentei in fiecare tara", spun tinerii implicati. Proiectul este initiat de Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani prin directorul adjunct Petronela Manolache, in parteneriat cu CJRAE Vrancea si cu sprijinul ISJ Vrancea, prin prof. Felicia Panaite, inspector pentru invatamint special. Proiectul reuneste tineri din Spania, Romania, Turcia, Estonia, Letonia, Lituania, Italia si isi propune sa aduca la cunostinta tinerilor impactul pe care violenta il are in societate. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.