Educație

30 de ani de trei schimburi la Scoala Duiliu Zamfirescu

Eduard Popescu
22 feb 2010 1086 vizualizări
In jur de o mie de elevi invata in trei schimburi inca din anul 1979 la Scoala Duiliu Zamfirescu din Focsani, unde foste toalete au fost transformate in spatii pentru studiu u extinderea scolii depinde in acest moment de un proiect care ar trebui adoptat in Consiliul Local

Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, cea mai mare din municipiu, este recunoscuta in judet drept una dintre ele mai bune unitati scolare, in fiecare an eleviii inscrisi aici obtinind rezultate de exceptie. Nici 2009 nu a trecut pe linga scolari fara ca acestia sa obtina premii importante la diferite discipline, printre care se numara locul I pe tara la olimpiada de chimie, si medalie de aur la cea de matematica. In ciuda bunei pregatiri a cadrelor didactice si a rezultatelor excelente obtinute de elevi la concursuri si olimpiade, de circa 30 de ani elevii sint nevoiti sa invete in trei schimburi, in timp ce in judet au fost deja reabilitate zeci de unitati scolare. Conform documentelor din arhiva, aici se invata in trei schimburi inca din anul 1979. Orele sint programate astfel: dimineata de la ora 08.00 la ora 10.55, la prinz de la ora 11.00 pina la 14.00 sau 15.00, iar ultimul schimb este intre orele 14.00, 15.00 si orele 19.50.


Mingea e la Consiliul Local


Consilierii municipali au discutat in mai multe rinduri despre initierea unui proiect de hotarire prin care studiul de fezabilitate facut pentru extinderea Scolii "Duiliu Zamfirescu" sa fie reinnoit, intrucit nu respecta cele mai recente modificari legislative. "Momentan, planul de extindere este in aceeasi faza ca si anii trecuti, doar ca acum avem promisiunea unor membri din Consiliul Local, care sint membri si in Consiliul de Administratie al scolii. Este vorba despre Liviu Oloeriu, liderul comitetului de parinti, si Bogdan Matisan. Studiul de fezabilitate trebuie actualizat si pus in acord cu ultimele modificari legislative", ne-a spus directorul unitatii de invatamint, profesorul Laurentiu Tibrea, care a avut in luna ianuarie si o intilnire cu inspectorul scolar general Iordache Bostan, care a participat la sedinta consiliului profesoral si care a promis tot concursul sau. Directorul a adaugat ca parintii elevilor nu au nici o problema cu invatamintul in trei schimburi, pina se va face extinderea.


Clase in toalete


Consilierul local din partea PSD, Liviu Oloeriu, spune ca va face lobby pentru extinderea scolii. "Din discutiile pe care le-am purtat, toata lumea este de acord ca extinderea unitatii scolare este solutia. In principiu exista un acord vis-a-vis de necesitatea extinderii", a subliniat Oloeriu, care a mai mentionat ca, parinte fiind, si-a dus copilul la Scoala "Duiliu Zamfirescu" pentru calitatea actului didactic. Pe de alta parte, inspectorul scolar general Iordache Bostan sustine ca daca legislativul focsanean va da aviz favorabil si studiul de fezabilitate va fi refacut, in mod cert obiectivul va intra pe listele de investitii. La Scoala "Duiliu Zamfirescu invata 1.013 elevi. Cele 42 de clase folosesc prin acest sistem de trei schimburi nu mai mult de 16 sali de clasa. Interesant este faptul ca, acum multi ani, mai multe grupuri sanitare au fost transformate in spatii pentru studiu, iar prin astfel de transformari au trecut spatiile in care se afla acum mai multe clase, cancelaria si biblioteca. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 19 ore, 11 minute, 25 secunde
MII DE MULTUMIRI IN PRIMUL RAND INVATATORILOR PENTRU STRADANE! LA FEL SI PROFESORILOR! MA MANDRESC SA FI TRECUT PRIN ACEASTA UNITATE. MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE MUNCESC ACOLO! E ADEVARAT! E CEA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.