Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
11 feb 2010 938 vizualizări
Copiii de la Scoala Ion Basgan , priceputi la desen

Eleva Andreea Dumitrascu, de la Scoala "Ion Basgan" din Focsani, se poate lauda cu un deosebit talent la desen, intrucit, ajutata de invatatoarea sa Maria Corcoz, a obtinut premiul pentru cel mai bun desen la competitia lansata de Tetra Pak pe tema bunatatii laptelui. Andreea, eleva in clasa a IV-a, a primit zilele trecute diploma din partea organizatorilor. Lansarea competitiei s-a facut de Ziua Mondiala a Laptelui in Scoli, in luna septembrie a anului trecut. Ineditul concurs s-a desfasurat sub egida "Cine astazi deseneaza, miine sprinten pedaleaza". "Ne-am aliniat cu obiectivele acestei miscari internationale pentru a semnaliza necesitatea continuarii programelor nutritionale de tipul "Laptele si Cornul", concomitent cu educarea copiilor si parintilor", spun organizatorii. (I. N.)



In ianuarie, opt elevi s-au intors de peste hotare


Conform statisticilor furnizate de departamentul de resurse umane al Inspectoratului Scolar, doar in luna ianuarie opt copii s-au intors de peste hotare pentru a studia in judetul Vrancea. Dintre acestia, unul este din Moldova, doi din Germania si alti cinci din Italia. De asemenea, luna trecuta, doar doi elevi au plecat sa studieze peste hotare, in Italia. "La nivelul judetului s-a constatat ca numarul elevilor veniti din tarile UE si inscrisi la scolile din Romania este sensibil mai mare decit al celor care pleaca din judet intr-o tara a UE. Desi sistemul de invatamint din Romania este deseori criticat si poate ca prea mult, totusi din discutiile cu parintii rezulta faptul ca ei sint multumiti de sistemul de invatamint de aici", a sustinut inspectorul scolar general, Iordache Bostan. (I. N.)





Concurs de majorete la Extrem


Clubul focsanean Extrem gazduieste in aceasta seara, de la orele 22.00, un concurs inedit de majorete. Tema serii este dansul modern, urmind ca saptamina viitoare fetele sa se "lupte" pe echipe. Peste doua saptamini, la etapa finala, vor fi nu mai putin de cinci sectiuni de dans. Pentru a asista la competitie, cei interesati vor trebui sa achite biletul de intrare, de 7 lei. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.