Educație

Inspectorii scolari dau calificative prea mari

Iulia Nicolaie
11 feb 2010 1144 vizualizări
Analiza SWOT (Strenghts - puncte tari, Weaknesses - puncte slabe, Opportunities - oportunitati, Threats - amenintari, n.r.) privind activitatea compartimentului curriculum si inspectie scolara arata ca inspectorii scolari obisnuiesc sa acorde calificative de foarte bine , desi nu este cazul, atunci cind merg in inspectii

De asemenea, se pare ca si incadrarea inspectorilor cu jumatate de norma a condus la o repartitie dificila a sarcinilor. De altfel, in raportul privind starea invatamintului din judet pe parcursul anului scolar trecut figureaza mai multe puncte slabe referitor la activitatea inspectorilor. "Numarul mare de alte activitati complementare duce, pe de o parte, la micsorarea timpului acordat inspectiilor scolare si pe de alta parte, la reducerea numarului de inspectii de revenire, pentru verificarea modului in care s-a intervenit pentru remedierea disfunctiilor constatate. S-a constatat insuficienta monitorizare a activitatii managementului unitatilor scolare. S-au constatat pentru unii inspectori discordante intre concluziile extrase si calificativele acordate. Nu totdeauna in urma controalelor efectuate sint propuse solutii de remediere precise", se arata in raport. Dar compartimentul curriculum si inspectie scolara are si puncte bune, printre care preocuparea colectivului de inspectori atit pentru dezvoltarea profesionala proprie, cit si pentru perfectionarea personalului didactic din subordine, rezistenta la stres si efort prelungit, rezultate bune obtinute la examenele scolare, existenta unor unitati scolare remarcabile si cu traditie, dar si buna colaborare intre toate compartimentele Inspectoratului Scolar si unitatile scolare. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.