Educație

Bostan, pus la treaba de ministrul Funeriu

Iulia Nicolaie
10 feb 2010 1191 vizualizări
Seful ISJ trebuie sa vina cu propuneri legate de imbunatatirea sistemului de educatie

Inspectorul scolar general, Iordache Bostan, intors recent de la o intilnire organizata la Sibiu cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, trebuie sa se apuce de treaba. Astfel, oficialii Inspectoratului Scolar au termen de maxim doua saptamini pentru a veni cu propuneri in sprijinul invatamintului. Seful ISJ nu a pierdut ocazia de a-l peria pe noul ministru, spunind ca s-a intors extrem de incintat de la intilnire. "Ministrul ne-a prezentat citeva directii din noua lege a invatamintului si a ramas sa facem propuneri la obiectivele propuse. Mi-a placut foarte mult faptul ca domnul Funeriu n-a facut nici macar o aluzie politica, ci a vorbit doar despre problemele invatamintului. Am plecat foarte multumit de la intilnire", a declarat seful ISJ. La intilnirea de pe 8 februarie, oficialii din minister au pus pe tapet mai multe puncte, printre care s-au numarat probele de competente de la examenul de bacalaureat, ciclul de invatamint, descentralizarea si depolitizarea sistemului, dar in primul rind aerisirea materiei. "Le-am spus inspectorilor ca, din punctul meu de vedere, inechitatea sistemului de invatamint din Romania incepe cu programa scolara. Un copil care provine dintr-o familie mai educata, cu posibilitati financiare mai mari, va putea sa tina pasul cu aceasta programa. Un copil care provine dintr-o familie cu dificultati sau care poate sa se ocupe mai putin de el, va avea probleme majore si va fi pierdut pentru sistemul educational inca din primii ani de scoala. Aici este un lucru deosebit de important pe care trebuie sa-l facem, nu neaparat asteptind noua Lege a Educatiei. Trebuie sa avem o programa scolara bazata pe formarea de competente si nu pe toceala", a spus Daniel Funeriu la intrunirea cu "generalii" din invatamint. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 16 ore, 36 minute, 32 secunde
Domnule Inspector General Cu respect, va supun atentiei o decizie a directorului Scolii Andreiasu prin care este risipit fondul de salarii. La structura Andreiasu de Sus, clasele de gimnaziu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.