Educație

Dascalii pensionari nu mai vor la catedra

Iulia Nicolaie
9 feb 2010 1286 vizualizări
43 de dascali pensionari au solicitat prelungirea activitatii

Profesorii care au implinit virsta legala de pensionare nu mai trag cu dintii de catedra in acest an scolar, mai ales ca Guvernul a anuntat disponibilizari si a facut cunoscut ca au prioritate la un post cei aflati la inceput de cariera. Astfel, potrivit ultimelor statistici ale Inspectoratului Scolar, in acest an doar 43 de dascali pensionari au solicitat prelungirea activitatii, fata de anul trecut cind nu mai putin de 204 de cadre didactice din aceasta categorie au cerut sa ramina in continuare la catedra. Cele mai multe cereri de prelungire a activitatii au venit din partea educatoarelor si a invatatorilor, in numar de opt la fiecare categorie. De asemenea, au mai depus cereri cinci profesori de limba romana, unul de franceza, unul de biologie, doi de istorie, unul de geografie, trei de matematica, cinci de discipline tehnice, cinci de arte plastice, trei de educatie fizica si unul de psihopedagogie. "Conform Statutului personalului didactic, cadrele didactice care au implinit virsta pensionarii si au activitate recunoscuta in judet pot solicita prelungirea activitatii, in conditiile in care la scolile in care acestia functioneaza exista aceste ore. Consider ca nu este un numar mare de cereri. Subliniem faptul ca nu se vor acorda prelungiri fara o analiza serioasa a fiecarui caz in parte", a declarat inspectorul scolar general adjunct Maria Lupu. Cererile vor fi distribuite inspectorilor de specialitate si analizate in sedinta Consiliului de Administratie al ISJ in aceasta dupa-amiaza. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.