Educație

Casa Poporului, deschisa publicului larg

Iulia Crețu
5 feb 2010 806 vizualizări
Vrincenii care au drum prin Capitala saptamina viitoare, pe 13 si 14 februarie, au sansa de a vedea unde dorm deputatii nostri

In cadrul actiunii "Parlament deschis", institutia va fi disponibila pentru vizitele publicului larg pentru un week-end. Simbata si duminica, intre orele 10.00 si 16.00, dupa cum anunta Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, curiosii pot vedea Muzeul Parlamentului, citeva sali din Palatul Parlamentului si plenul Camerei Deputatilor. Fiind sfirsit de saptamina, evident, scaunele alesilor vor fi goale, parlamentarii avind liber. Palatul Parlamentului sau Casa Poporului este, potrivit Cartii Recordurilor, cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume, intrind de trei ori in renumita publicatie. Casa Poporului masoara 270 metri pe 240 metri, 86 metri inaltime si 92 metri sub pamint. Are 12 nivele la suprafata si 8 subterane. Constructia cladirii a inceput in anul 1983. (I. CRETU)


Cartile laureatei premiului Nobel, de la Focsani la Tivoli


La un an de la actul de donatie realizat de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, constind in 300 de carti in limba romana, catre Biblioteca "Maria Coccanari di Fomari" din Tivoli, reprezentantii celor doua institutii s-au intilnit luna trecuta in orasul din Italia pentru inaugurarea proiectului "Biblioteci in lume". "La inaugurarea proiectului si a donatiei bibliotecii, au participat oficialitati ale orasului Tivoli, ai Provinciei Roma, ai Bibliotecii Nazionale Centrale di Roma, scriitori, numeros public roman si italian deopotriva. Delegatia bibliotecii a daruit cu aceasta ocazie, albume de prezentare a judetului Vrancea, DVD-uri de prezentare a biliotecii, tuse picturale reprezentind viata si opera lui Duiliu Zamfirecu "" realizate de profesor pictor Octavian Ovidiu Opait, carti ale scriitoarei de origine romana, Herta Muller laureata a Premiului Nobel pentru Literatura in anul 2009", spun reprezentantii Bibliotecii Vrancea. Donatia de carte s-a indreptat in special catre titlurile pentru copii. Comunitatea de vrinceni din Tivoli numara in jur de 10.000 de suflete, in oras fiind deschis si un magazin alimentar romanesc. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.