Educație

Bani in plus pentru institutorii cu facultate

Iulia Nicolaie
2 feb 2010 1232 vizualizări
Absolventii de drept, economie sau administratie nu vor beneficia de marire

Reprezentantii FSLI si cei ai SLI Vrancea au solicitat lamuriri cu privire la Legea 387/2009, care prevede ca invatatorii si educatoarele care au specializarea de "profesori pentru invatamintul primar/prescolar" vor primi bani in plus la leafa. Marirea se va aplica, conform legii, "pentru functia de profesor pentru invatamintul prescolar si profesor pentru invatamintul primar - absolvirea cu diploma a ciclului I de studii universitare de licenta sau a ciclului II de studii universitare de masterat in profilul postului sau absolvirea liceului pedagogic, urmata de absolvirea unei institutii de invatamint superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic". Reprezentantii SLI spun ca formularea este ambigua, intrucit nu se detaliaza specializarile care sint incadrate la profilul pedagogic. "Consideram ca se impune clarificarea sintagmei "institutii de invatamint superior de scurta sau de lunga durata in profilul pedagogic", respectiv indicarea specializarilor care se considera a face parte din profilul pedagogic, pentru a nu aparea erori in modul in care se va realiza incadrarea cadrelor didactice din invatamintul prescolar si primar", spun sindicalistii intr-o adresa inaintata ministrului Daniel Funeriu. Astfel, acestia au cerut ca toate cadrele didactice din aceste categorii, care au studii superioare in domenii care au tangenta cu obiectele predate, sa ia bani in plus. Din aceasta categorie sint excluse persoanele care au studii superioare de drept, economice sau de administratie publica. Conform sindicalistilor, cresterile salariale vor fi in jur de 200 de lei la salariul de baza. Pina acum, chiar daca aveau studii superioare, invatatorii si educatoarele erau salarizati doar ca institutori. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.