Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
1 feb 2010 793 vizualizări
Cinci olimpiade nationale în vacanta

In perioada 30 ianuarie-6 februarie, adica in plina vacanta intersemestriala, sint organizate cinci olimpiade si concursuri scolare. Astfel, elevii de gimnaziu pasionati de limba romana, chimie, fizica, informatica, dar si cei care prefera limba engleza vor putea participa la competetiile care au loc la nivel national, in diverse orase din tara. Seria concursurilor a fost inaugurata de ministrul educatiei, Daniel Funeriu, care a participat la deschiderea olimpiadei nationale de chimie de la Pitesti, unde iau parte si 12 elevi din judetul nostru. Cu aceasta ocazie, ministrul a lansat in dezbatere publica noua Lege a Educatiei, in speranta ca noul act normativ va intra in vigoare pina la inceputul anului scolar 2010-2011. Olimpiadele nationale, la care participa si zeci de elevi vrinceni, sint organizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si inspectoratele scolare din Arad, Constanta, Pitesti, Slatina si Cluj-Napoca. (Z. V.)


Posta a lansat doua concursuri pentru copii


Oficiul Judetean de Posta Vrancea continua seria actiunilor sociale. Incepind cu 25 ianuarie, Posta a lansat doua concursuri dedicate copiilor cu virste de pina la 15 ani: "Martisorul buclucas" si concursul de epistole "Scrisoare mamei" . Actiunile se vor desfasura in perioada 25 ianuarie-1 martie, in doua etape. Pentru concursul "Martisorul buclucas", copiii pot sa confectioneze cite un martisor surpriza pentru cineva drag si sa-l trimita pina la data de 1 martie alaturi de un mesaj, pe adresa Oficiul Judetean de Posta Vrancea, Focsani, str. Mare a Unirii nr. 6. In paralel se desfasoara si concursul de epistole "Scrisoare Mamei", copiii putind sa trimita pe aceeasi adresa, pina la 1 martie, scrisorile pentru cea mai importanta fiinta din lume, cu mentiunea " Pentru concursul Scrisoare mamei". Cele mai originale idei de martisoare, mesaje si epistole vor fi expuse intr-un oficiu postal central, din fiecare judet, pina la sfirsitul lunii martie 2010. Totodata, lista cistigatorilor acestor concursuri si scrisoarea premiata la concursul "Scrisoare mamei" vor fi facute publice in publicatii locale, dar si in Ziarul Postasul. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.