Educație

Concursul Unirea 2010 a avut 10 cistigatori vrinceni

Daniel Garleanu
1 feb 2010 1588 vizualizări
Mihai Munteanu, unul dintre laureatii concursului de matematica de la Colegiul National Unirea, are in palmares zeci de medalii

Aula "Mihai Eminescu" a Colegiului National "Unirea" din Focsani a fost plina simbata de premiantii concursului interjudetean de matematica "Unirea 2010". Aflat la cea de-a 10-a editie, concursul a adunat din toata tara nu mai putin de 300 de elevi care s-au intrecut in calcule matematice. Din Focsani au obtinut rezultate bune si foarte bune 10 elevi, noua de la Colegiul "Unirea" plus un tinar de la Scoala "Duiliu Zamfirescu", Andrei Alexandru, care a cistigat o mentiune speciala. Cele doua premii pentru cei mai buni doi elevi de liceu si respectiv gimnaziu oferite de Ziarul de Vrancea, in valoare de 150 de lei fiecare, au fost adjudecate de Daniel Chirana, elev in clasa aVIII-a, si Mihai Munteanu, din clasa a XI-a, ambii de la Colegiul "Unirea". "Matematica pentru mine este o pasiune, este o materie grea. La un nivel ridicat nu este usor chiar deloc, desi pare. Cariera mea viitoare va fi bazata sigur pe matematica", ne-a spus Mihai Munteanu, tinarul care in urma cu un an a cistigat medalia de argint la o competitie de profil in China. De asemenea, tinarul ne-a impartasit ca numara peste 40 de medalii si premii cistigate de cind a descoperit matematica. Diplomele concursului "Unirea 2010" au fost inminate elevilor de directorul colegiului, profesorul Corneliu Noana, in prezenta inspectorului scolar general Iordache Bostan. Acesta din urma a oferit un premiu surpriza de 100 de euro pentru Rodica David, clasata pe locul III la clasa a IX-a, eleva la Colegiul National "B.P. Hasdeu" din Buzau. Ziarul de Vrancea ii felicita pe toti participantii si le doreste in continuare rezultate bune si foarte bune. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 25 minute, 29 secunde
Felicitari, tinere! Dumnezeu sa-ti ocroteasca drumul in viata!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.