Educație

Mademoiselle Coco de la Liceul de Arte

Iulia Crețu
30 ian 2010 3949 vizualizări
O eleva din Focsani isi imagineaza cum ar arata uniforma scolara croita chiar de ea: costume plumb-negru si camasi albe u din bancile scolii, observind in pauze foiala colegilor, are timp sa spuna critic: adolescentii se imbraca intr-o abrambureala de stiluri u Dana Coco Smeu vede creatiile ei de toamna/iarna cu accente feminine, cu cizme inalte, blana si tesatura tweed, un material insusit de femei prin hainele croite de Coco Chanel pe la 1920

"Colegii de liceu se imbraca intr-o abrambureala totala, fiecare este cu stilul lui. Eu mi-as dori uniforma. Poate chiar sa o desenez eu! As vedea un plumb-negru pentru costum. Si neaparat camasa alba", deseneaza din cuvinte stilul vestimentar de dincolo de poarta liceului o pustoaica de 16 ani. Dana Smeu viseaza la o cariera de designer de moda. Poarta in rucsacul de scoala si dosarul portofoliu, unde si-a strins desene cu viziuni in tweed, piele si mansete de blana. Deocamdata deseneaza si isi imagineaza cum ar arata costumele ei pe manechine reale. A avut o singura incercare de a taia materialele si de a coase, pe cind era mai mica, iar creatiile le-au purtat papusile din camera ei. "Stilul meu nu impune extravaganta, vad haine pe care sa le poata purta oricine, oriunde. Si, neaparat, este nevoie de un stil mai libertin, dar fara bling-bling-uri", explica domnisoara Dana"Coco" de la Liceul de Arte Plastice din Focsani. Influenta sau nu a generatiei emo, culorile din dulapul de creatii al Danei ar duce mai mult spre "griuri neutre". Sifonierul cu vestimentatii creionate de Dana deocamdata este gol, insa nu si imaginatia ei. Desenele pe care astazi le tine, pretios, in folii de plastic, vor prinde in viitor viata. "Mi-ar placea sa vad intr-un atelier de croitorie cum se fac hainele, este visul oricarei persoane care se ocupa de asa ceva. Vreau sa vad ca desenele mele devin realitate", spune Dana.


Ce se poarta iarna asta?


Tinara chiar si-a imaginat tendintele sezonului rece din acest an. "Femeia noului sezon pare sa se reinventeze cu piese de mare valoare pentru orice garderoba: trench-urile cu liniile croielii bine definite, costume cu pantaloni pana. Se folosesc: tweed-ul, cizme foarte inalte - peste genunchi, jachete din piele (gen biker), curele de toate dimensiunile, blana, dar nu in exces. Tweed-ul - in mantouri, costume din doua piese sau rochii. Jacheta din piele este un element nelipsit si in forta in acest sezon. Blana, prezenta si anul acesta, - folosindu-se pentru gulere si mansete. Curelele "" accentul cade pe talie, dind un look foarte chic. Iarna se folosesc curelele de orice dimensiune (subtiri, late, de diferite modele). Se pot purta la rochii fine de seara sau la tinute de zi si peste mantouri. Culorile: rosu, negru, alb, cream-uri si griuri neutre", scrie ca intr-un"abecedar" de moda Dana "Coco" Smeu. Citind directiile tinerei desenatoare, cu viziuni de cat walk, nu te poti abtine sa nu deschizi sifonierul. Ai cite ceva din ce-ti recomanda ea? Poate intr-o zi, umblind prin haine, vei gasi articole purtind pe eticheta numele ei. Nu strica sa visezi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
iFyfJAFCQA, acum 4094 zile, 14 ore, 30 minute, 40 secunde
<a href=http://www.meals-on-wheels.com/forums/buysoma/#2749>soma price</a> aura soma costa rica - soma 008
, acum 739398 zile, 21 ore, 2 minute, 4 secunde
Dar strica sa aberezi :))))
, acum 739398 zile, 21 ore, 2 minute, 4 secunde
Dana sper sa reusesti in incercarea ta, iti stiu toate desenele pe derost ai talent nu te da batuta usor. NOROC
, acum 739398 zile, 21 ore, 2 minute, 4 secunde
huuaaa...le fak mai bn ka tn..esti varza ..lasate` d deastea k esti praf....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.