Educație

300 de elevi se lupta la concursul de mate Unirea

Ciprian Fânaru
29 ian 2010 755 vizualizări
Rezultatele finale ale concursului, care incheie zilele Colegiului Unirea , vor fi aflate in aceasta seara Ieri a inceput la Focsani Concursul Interjudetean de matematica Unirea , gazduit de colegiul national cu acelasi nume.

La cea de-a X-a editie a intrecerii participa elevi din Arges, Bacau, Braila, Botosani, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Ialomita, Iasi, Maramures, Neamt, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vilcea si bineinteles Vrancea. Evenimentul care se va incheia simbata, 30 ianuarie, a adunat la Focsani 300 de elevi si fost programat sa se desfasoare in aceasta perioada si pentru ca de astazi incepe vacanta intersemestriala a scolarilor. La fel cum s-a intimplat si in anii trecuti, finantarea s-a facut din bani publici. In urma cu o saptamina, alesii locali au apropat in sedinta majorarea sumei alocate de la 22.500 lei la 30.600 lei. Banii pentru concurs au venit la pachet cu fondurile alocate de la bugetul muncipiului pentru organizarea manifestarilor derulate de Mica Unire, pe 24 ianuarie. Competitia matematicienilor incheie de fapt zilele Colegiului "Unirea", in cadrul carora unitatea de invatamint a celebrat 144 de ani de la infiintare. Daca ziua de ieri a fost destinata sosirii delegatiilor, cazarii si sedintei tehnice, ziua de astazi va fi cea mai plina pentru concurenti. Dimineata, de la ora 9.00 a avut loc in sala Colegiului festivitatea de deschidere, la care era asteptat si primarul Decebal Bacinschi. Concursul propriu-zis se va derula intre orele 10.00 si 13.00, dupa care urmeaza corectarea lucrarilor. Rezultatele finale vor fi aflate in aceasta seara, in jurul orei 19.00, dupa depunerea contestatiilor. Precum s-a intimplat si la editiile precedente, elevii vor avea parte si de activitati sportive, care vor lua startul miine dupa ora 15.00. Organizatorii vor pune la punct si o seara de film, oferind posbilitatea unei relaxari pentru copiii de gimnaziu si liceu care au venit in Vrancea sa se intreaca in rezolvarea exercitiilor si problemelor de metematica. Ziarul de Vrancea va respecta traditia si va oferi doua premii speciale, unul pentru elevii de V "" VIII si unul pentru cei de liceu. (Ciprain FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.