Educație

Eduard Circota, in finala Eurovision

Iulia Crețu
27 ian 2010 1168 vizualizări
Compozitorul focsanean Eduard Circota inceaca din nou la Eurovision.

Dupa ce in 2006, piesa compusa de el, "Tornero", si interpretata de Mihai Traistariu, a obtinut in finala continentala un onorant loc 4, si in 2010 cauta gloria in competitia cintecului european. Piesa lui Eduard Circota, "Save their lives", in interpretarea Luminitei Anghel, a lui Toni Tomas si Andrei Piper, a fost aleasa de juriu pe locul 13 intre cele 16 finaliste. La preselectie, piesa compozitorului focsanean a primit un punctaj de 80 de puncte. In afara celor 16 melodii din finala, juratii au mai desemnat inca cinci melodii de rezerva, in cazul in care unii dintre interpreti se retrag din cursa pentru participarea la Eurovision. Cel mai mare calificativ din partea juriului l-a primit piesa "Come as one", a lui Gabriel Baruta, 97 de puncte, insa in cazul acesteia, juriul a recomandat ca interpretul, un solist englez, sa fie inlocuit. Printre cei care ar putea sa o cinte se numara chiar Mihai Traistariu, cel care in 2006 a facut din "Tornero" un hit european. Printre concurentii din acest an de la preselectia nationala Eurovision se numara Paula Seling, Catalin Josan, Alexandra Ungureanu, Keo, Zero sau Anda Adam. De asemenea, intre compozitorii care si-au trimis piese la preselectia nationala s-a numarat si manelistul Florin Salam, acesta fiind eliminat de juriu. Ulterior, Florin Salam a acuzat juratii de rasism. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.