Educație

Rezultate bune la simularea competentelor digitale

Iulia Nicolaie
27 ian 2010 773 vizualizări
La simulare au participat 745 de elevi din Vrancea

"Bacalaureatii" vrinceni au demonstrat ca se pricep la utilizarea calculatorului, majoritatea rezultatelor obtinute de acestia la simularea competentelor digitale fiind bune sau foarte bune. Simularea, care a avut loc pe 20 ianuarie, privind proba D de verificare a competentelor digitale, a fost precedata de doua simulari tehnice, efectuate luni, 18 ianuarie si marti, 19 ianuarie. Pe parcursul acestora, cele 21 de Centre de examen din judet si-au remediat problemele referitoare la echipamentele si soft-urile existente in laboratoarele de informatica. La simulare au participat 745 de elevi, dintr-un total de 2.969 inscrisi pentru perioada 19-29 aprilie. Oficialii din Inspectoratul Scolar, care s-au ocupat de desfasurarea simularii, spun ca subiectele au fost de nivel mediu si ca majoritatea rezultatelor sint plasate in partea superioara a palierului. Acesta cuprinde patru etape, de utilizator incepator, de utilizator de nivel mediu, de utilizator avansat si de utilizator experimentat. "Simularea din 20 ianuarie a fost binevenita, deoarece pe de o parte au fost intelese procedurile necesare organizarii de catre comisiile de bacalaureat care le-au aplicat intocmai, neinregistrindu-se decalari sau neincadrari in timp, iar pe de alta parte elevii au avut posibilitatea sa cunoasca modele de subiecte, si-au clarificat anumite aspecte din Metodologia de desfasurare a probei de verificare si certificare a competentelor digitale", a declarat vicepresedintele Comisiei Judetene, inspectorul de fizica Ion Ionascu. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.