Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
27 ian 2010 1046 vizualizări
Stiri pe scurt din invatamintul vrincean

CL a dat bani pentru "Dragobetele saruta fetele"


Consilierii municipali de la Focsani au aprobat in sedinta de ieri alocarea sumei de 1.050 lei pentru organizarea sarbatorii de Dragobete, pe 24 februarie. Cei care se vor ocupa de organizarea manifestarilor iubirii sint adolescentii de la Consiliul Local al Tinerilor. "CLT Focsani va oferi tuturor cuplurilor ce vor trece prin Piata Teatrului Municipiului Focsani un certificat de casatorie pentru o zi, impreuna cu un balon si o floare", scriu tinerii din CLT. Liceenii incearca prin acest proiect si o promovare a sarbatorilor traditionale romanesti. "Consiliul Local al Tinerilor, simtind nevoia de a nu instraina traditiile sarbatorilor romanesti, in prezent fiind invadati de sarbatori aduse de la alte popoare precum «Valentine"â„¢s Day», «Halloween», avind si experienta anului trecut, propune sarbatorirea zilei de Dragobete pe 24 februarie", mai spun consilierii juniori. (I. C.)


Tinerii din Vrancea voteaza «I ♥ Europe »


Comisia Europeana a lansat un concurs destinat tinerilor graficieni pentru realizarea afisului de Ziua Europei 2010. Un grup de experti europeni in domeniul graficii si comunicarii au ales zece finalisti din 1.700 de participanti. Cele zece propuneri alese sint acum deschise votului public pe site-ul concursului. «Posterul cistigator va deveni posterul oficial pentru Ziua Europei la 9 mai 2010 si dupa aceasta data va fi distribuit in toate cele 27 de state ale UE. Atit cistigatorul concursului, cit si locurile 2 si 3, vor beneficia de o excursie la Bruxelles, cu toate cheltuielile incluse, pentru a participa la ceremonia de decernare din mai 2010 si vor primi un premiu in bani in valoare de 2.000 euro si, respectiv, 1.000 euro», se arata intr-un comunicat de presa al Directiei pentru Tineret Vrancea. Tema concursului de postere este «I ♥ Europe ».

Voturile pot fi exprimate pe site-ul competitiei pina la 31 ianuarie 2010: www.designeurope2010.eu. Relatii suplimentare se pot obtine la telefon 0237/213.224 sau la adresa www.djtvrancea.ro. (I. C.)


Elevii de la Pedagogic "au dat mina cu mina" cu colegii de la Cuza


Elevii de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" au reactionat ieri in urma articolului "Cuzistii au intrat in pielea lui Cuza si Mos Ion Roata, la Muzeul Unirii", aparut luni, 25 ianuarie 2010, dorind sa precizeze ca si liceul lor a participat la manifestarea de la Muzeul Unirii. "In data de 24 ianuarie 2010, in cadrul actiunii "Focsanii si marile momente ale istoriei nationale", elevii Liceului Pedagogic, sub coordonarea profesoarei Elena Hruscovschi, au initiat si au contribuit alaturi de elevii de la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani la aceasta activitate desfasurata la Muzeul Unirii", spun elevii Liviu Vieru si Ionut Manea, de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focsani, care au participat la activitatile de duminica. Liceanul Ionut Manea spune ca a interpretat intr-o sceneta chiar rolul lui Mos Ion Roata, taranul ales deputat in divanul Moldovei. (M. B.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.