Educație

Gerul ingheata si educatia

Iulia Nicolaie
27 ian 2010 968 vizualizări
La un control de rutina, inspectorii scolari au descoperit ca la Gradinita nr. 10 din cartierul Sud copiii indurau frigul in unele clase u elevii de la Scoala Radulesti, cu o parte din acoperis ars in incendiu, au revenit in banci u controalele in scoli vor continua si in perioada urmatoare

Temperaturile scazute incep sa se resimta acut si in clase. In urma unor controale desfasurate in cursul zilei de ieri in gradinite, reprezentantii Inspectoratului Scolar au descoperit o serie de nereguli la instalatiile termice. Astfel, la Gradinita cu program normal nr. 10 din Focsani, inspectorii au constatat ca in mai multe sali de clasa temperaturile erau scazute, fiind astfel afectat procesul educational. "La gradinita nr. 10 am descoperit probleme. Aceasta se aprovizioneaza cu agent termic de la centrala orasului. Interesant este ca si la Gradinita nr. 1 este aceeasi situatie, insa aici era cald. Din acest motiv, trebuie sa se aiba in vedere ca toate caloriferele trebuie sa fie curatate, demontate si trebuie facuta aerisirea", a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan. Acesta a mentionat ca ieri a mai verificat situatia gradinitelor nr. 13 si 1 din cartierul Sud. Directorul Gradinitei nr. 10, Olia Toader, spune ca ultima interventie asupra instalatiilor termice a fost facuta acum o luna, cind a fost efectuata o lucrare la calorifere. "Miine vom face si aerisirea la calorifere. In orice caz, copiii nu au venit la capacitate maxima, din cauza frigului, multi parinti au decis sa-i tina acasa", a precizat Olia Toader. De mentionat ca dat fiind faptul ca unitatea de invatamint prescolar nu are efectivul de 150 de copii inscrisi, aceasta se afla in situatia de a-si pierde personalitatea juridica la toamna, conform masurii de comasare, propusa de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. La Gradinita nr. 10 invata momentan nu mai putin de 138 de prichindei.


Vacanta ameninta caldura din scoli


Din fericire, pina acum, la nivelul judetului nu s-au raportat situatii in care cursurile sa fie intrerupte din cauza frigului. "O exceptie este Scoala cu clasele I-IV din Radulesti, unde incendiul a afectat acoperisul in proportie de 15 %, pentru ca nu s-au respectat conditiile de montare a centralei termice. De astazi (n.r.-ieri) cursurile au inceput, caldura este asigurata momentan cu ajutorul sobelor, iar primaria a promis sa repare acoperisul in zilele urmatoare", a spus seful ISJ. Acesta a mai mentionat ca orele de curs pierdute pina acum vor fi recuperate simbata. La Scoala cu clasele I-IV din Radulesti invata 24 de elevi la ciclul primar si 15 la gradinita. Cum scolarii mai au doar citeva zile pina la vacanta intersemestriala care incepe de luni, situatia aparuta dupa vacanta de iarna la Scoala Tataranu risca sa se repete daca nu se vor lua masuri. Atunci, imediat dupa sarbatori, centrala Scolii Tataranu s-a defectat pentru ca nu a fost alimentata corespunzator cu lemne. "Speram sa nu se mai ajunga la astfel de situatii, si nici la sanctiuni. Majoritatea directorilor au insa experienta. De fapt, aceste lucruri se intimpla in principal din cauza saraciei", a mai spus inspectorul scolar general. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.