Educație

Seniorii de liceu au uitat de fizica

Iulia Nicolaie
19 ian 2010 2539 vizualizări
La olimpiada judeteana de fizica a participat un singur elev de clasa a XII-a

Elevii claselor a XII-a nu mai sint interesati de fizica, sau cel putin asa arata prezenta acestora la etapa judeteana a olimpiadei de fizica si la concursurile scolare de la aceasta materie. La olimpiada judeteana de fizica, desfasurata simbata la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", de la clasa a XII-a nu a participat decit un singur elev. In cadrul olimpiadei, conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar , cel mai mare punctaj de la clasa a VII-a a fost obtinut de Alexandru Maiereanu, de la Colegiul National "Al. I. Cuza", pregatit de profesoara Emilia Poll. La clasa a VIII-a, cel mai mare punctaj a fost obtinut de catre Mihai Despotovici de la Scoala "Stefan cel Mare",pregatit de prof. Maria Bors, iar la clasa a IX-a, Oana Claudia Dragomir de la Colegiul National "Unirea", pregatita de prof. Sorin Bodas. Tot profesorul Sorin Bodas i-a pregatit si pe uniristii Cosmin Tomulescu si Mihai Munteanu, care au iesit primii in clasament la clasa a X-a, respectiv a XI-a. "Situatiile de anul acesta sint mult mai bune decit cele de anul trecut, dar si subiectele au fost mai lejere", a precizat Ion Ionascu, inspector de fizica in cadrul Inspectoratului Scolar, care a adaugat ca in acest an au fost mai multi elevi inscrisi decit in anul precedent. Acesta a mai mentionat ca in urma cu citeva zile a avut loc si un concurs de fizica, pe plan local, la care au luat parte elevi de la trei licee cu profil tehnologic. Astfel, la competitie au luat parte 12 liceeni de la Grupul Scolar de Transporturi Auto si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani si de la Grupul Scolar "Gh. Bals" Adjud. La aceasta competitie, nici un licean de clasa a XII-a nu a participat, in timp ce la clasele IX, X si XI au iesit invingatori elevii Andrei Severin, Liviu Grigore si Ion Zaharia. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.