Educație

Info-Eminescu

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 656 vizualizări
Seara omagiala Eminescu

Luceafarul poeziei romanesti va fi celebrat astazi, de la ora 18.00, la Cercul Militar din Focsani , la 160 de ani de la nasterea sa. La seara omagiala Mihai Eminescu vor fi prezente personalitati ale vietii culturale vrincene, printre care: prof. Silvia Chelariu, prof. Gheorghe Zaharia, preotul Ion Vrinceanu, Virgil Panait, Ionel Marin, Lucica Manea, Elena Bratu, Radu Bornaz, Irina Chiriac, Doina Bornaz, Tita Otava, Marga Trifan si Maria Prichici. Cu aceasta ocazie va avea loc si lansarea cartii "Dedicatie pentru Eminescu de-a lungul timpului", de Vasile Buruiana. Seara va fi prezentata de Ioan Constantinescu, de la Teatrul Municipal, realizatorul programului fiind Mircea Grosu, de la Cercul Militar. (M. B.)


Detinutii celebreaza poetul national


Penitenciarul Focsani va organiza miine un spectacol, pentru a-l omagia pe poetul Mihai Eminescu. Detinutii vor pregati momente artistice, constind in interpretarea unor cintece, piese de teatru, dar si in recitarea de poezii ale autorului. Pe linga cei 18 detinuti care vor fi prezenti in Clubul din penitenciar, la activitate vor participa si persoane din cadrul Uniunii Scriitorilor Vrancea, printre care si publicistul Gheorghe Neagu, dar si din partea Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu". (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.