Educație

Sute de elevi au participat la olimpiada de romana

Iulia Nicolaie
11 ian 2010 5109 vizualizări
822 de scolari vrinceni au luat parte la olimpiada judeteana de limba si literatura romana u profesorii care corecteaza lucrarile nu sint remunerati

Elevii vrinceni au demonstrat la acest sfirsit de saptamina ca limba romana inca mai prezinta interes, fiind prezenti in numar destul de mare la faza judeteana a olimpiadei. De remarcat ca, dupa cum se arata in rezultatele partiale, la aceasta materie fetele detin suprematia, obtinind punctaje foarte mari. Faza judeteana a Olimpiadei de Limba, Comunicare si Literatura Romana "George Calinescu" a strins 822 de elevi vrinceni dornici sa-si demonstreze cunostintele de limba romana si eventual sa plece mai departe la etapa nationala. La concursul desfasurat simbata au luat parte scolari din clasele V-XII, dintre care doar la clasa a V-a 116 elevi. Cel mai bun rezultat la aceasta categorie de virsta a fost obtinut de Adelina Balan, de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani, care a obtinut 118 puncte. La clasa a VI-a, din159 de concurenti, cel mai bun rezultat a a fost adjudecat de elevele Raluca Dumitrache si Irina Struna, de la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani. La clasa a VII-a au fost cele mai multe inscrieri, 170, iar Maria Beatrice Alexandrescu, de la Colegiul National "Al. I. Cuza" a obtinut 114 puncte. In fruntea clasamentului de la a VIII-a a iesit Sorana Maria Dinca, eleva la Colegiul National "Unirea", cu 118 puncte, dintr-un total de 165 de elevi inscrisi. Liceenii s-au dovedit mai putin interesati de olimpiada, numarul inscrierilor fiind mult mai mic decit in cazul celor de la gimnaziu. Astfel, doar 87 de bobocei de la clasa a IX-a s-au inscris, punctajul maxim fiind obtinut de Cristina Stancu, de la Colegiul National "Unirea". La clasa a X-a, "invingatoare" a iesit Alina Elena Vasiliu, eleva la Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud, din 45 de inscrisi. La clasa a XI-a, Adelina Ardeleanu, eleva la Grupul Scolar din Marasesti, a obtinut cel mai mare punctaj dintre colegii sai, 116 puncte. La clasa a XII-a nu a fost o surpriza pentru nimeni faptul ca Ioana Alexandru, de la Colegiul National "Unirea", olimpica internationala la romana anul trecut, a luat cele mai multe puncte, dintr-un total de 17 inscrisi. "Olimpiada s-a desfasurat in conditii bune, prin respectarea metodologiei in vigoare. Profesorii care corecteaza lucrarile nu sint platiti. Este un gest frumos care dovedeste ca legatura dintre profesor si elev depaseste cadrul strimb financiar si atinge o alta coarda a sufletului nostru", a spus Maria Lupu, inspector adjunct la Inspectoratul Scolar si profesoara de limba romana. De mentionat ca rezultatele nu sint finale, urmind ca astazi, incepind cu orele 9.00, sa fie depuse contestatiile. Tot astazi se va decide si citi elevi vor merge mai departe la faza nationala. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.