Educație

Directia de Cultura, plina de crapaturi si neajunsuri

Daniel Garleanu
7 ian 2010 1295 vizualizări
Chiar daca e un an de saracie bugetara, directorul vrea sa insiste pe promovarea obictivelor culturale ale judetului

Cladirea Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National se gaseste intr-o stare jalnica. Crapaturile care brazdeaza peretii din loc in loc iti dau senzatia ca un seism chiar usor ar fi un dezastru pentru aceasta cladire istorica. Varul ingalbenit sta sa cada de pe pereti, iar sperantele de reconditionare sint abandonate de mult. Directorul Directiei, democrat liberalul Florin Micu Iliescu, se arata destul de ingrijorat de soarta celor doi angajati ai sai plus o secretara, in cazul in care ceva neprevazut ar putea sa se intimple. Cladirea nu a mai fost reabilitata de mult timp astfel ca biroul unde isi desfasoara activitatea contabilul institutiei este crapat de la un capat la celalat. "Uitati cum arata aici! Crapat peste tot"¦ In acesta cladire isi desfasoara activitatea Directia de Cultura", se plinge directorul care spune ca in prezent nu exista pentru institutie nici un proiect facut pe fonduri structurale europene. Insa cel mai mare neajuns al directorului este acela ca institutia pe care o conduce nu are un album de promovare al judetului. "Cit este sa faci niste brosuri din astea? Vrancea chiar nu are documente cu caracter de promovare, brosuri sau un documentar. Pina in aprilie vreau sa fac un album cu cele mai importante elemente de patrimoniu din judet", sustine Micu Iliescu. Acesta spune ca cea mai de pret avutie a judetului este reprezentata de bisericile din lemn. "Parerea mea este ca bisericile din lemn reprezinta o valoare extraordinara. Ele nu au fost puse in valoare aproape deloc", ne-a declarat Iliescu. De asemenea, un alt neajuns al judetului il constituie lipsa unui spatiu adecvat pentru gazduirea unei expozitii de obiecte de cult rare. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 11 ore, 23 minute, 24 secunde
Brosurelele erau terminate in campanie cam in 3 zile. La fel si crapaturile, in maxim o saptamana n-ai ce face. Deci problemele mentionate pot fi rezolvate saptamana asta. Si saptamana viitoare ce se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.