Educație

Sindicalistii vor sa atace in instanta ordonanta de taiere a posturilor

Iulia Nicolaie
6 ian 2010 927 vizualizări
Discutia dintre sindicate si guvernanti se reia pe 12 ianuarie

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a propus ieri sindicalistilor citeva masuri menite sa eficientizeze costurile. In ceea ce priveste numarul salariatilor din invatamint ce urmeaza sa fie disponibilizati nu s-a ajuns inca la un consens, negocierile urmind sa fie reluate pe 12 ianuarie. Printre masurile propuse de noul ministru se numara cresterea numarului de ore pentru directori si directori adjuncti la 6-12 ore pe saptamina in functie de marimea scolii, renuntarea la norma didactica de predare cu doua ore pe saptamina pentru personalul didactic cu gradul I si cu o vechime in invatamint de peste 25 de ani si majorarea efectivelor minime de prescolari si elevi care permit dobindirea personalitatii juridice a unitatilor de invatamint. De asemenea, acesta a mentionat ca in clasele I, V si IX nu trebuie sa invete mai mult de 30 de elevi. De cealalta parte, sindicatele s-au declarat nemultumite de Ordonanta de Urgenta 114/2009 privind restrictiile bugetare, spunind ca vor apela la justitie pentru a o ataca, avind ca argument faptul ca progresul in invatamint si reforma nu au nicio legatura cu aceasta decizie. "Deocamdata asteptam un comunicat de la federatie, pentru a cunoaste mai multe amanunte. Se pare ca discutiile nu prea au fost de bun augur. In ceea ce priveste cresterea numarului de ore pentru directori, este o situatie pe care acestia o vor accepta sau nu, dar scaderea normei didactice la profesorii cu peste 25 de ani vechime si gradul I era o facilitate peste care nu mi se pare potrivit sa se intervina", a considerat Constantin Grigore, liderul SLI Vrancea. In Vrancea, 262 de salariati ar putea fi dati afara din scoli in acest an, conform informatiilor oficiale oferite de Inspectoratul Scolar, desi in ordonanta se arata negru pe alb ca ar fi vorba de 406 posturi. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.