Educație

A fost gasit un suspect in cazul spargerii de la Scoala Maicanesti

Iulia Nicolaie
6 ian 2010 837 vizualizări
Acesta are 17 ani si este localnic u in decembrie a avut loc o spargere si la scoala Ciorasti, unde s-a furat calculatorul din secretariat, cu documente scolare, si un videoproiector din cabinetul directorului

Vinovatii de spargerea Scolii de Arte si Meserii din Maicanesti sint pe cale de a fi prinsi. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean sustin ca pina acum exista trei suspecti in acest caz, iar unul dintre ei, in virsta de 17 ani, a fost deja identificat, fiind un tinar din localitate. SAM Maicanesti a fost calcata de hoti in noaptea de 2/3 ianuarie, acestia sustragind din scoala un PC si suma de 560 lei. Un cititor al editiei online a "Ziarului de Vrancea" a amintit despre un incident similar, petrecut la Scoala Ciorasti, confirmat ulterior de oamenii legii, care afirma ca se fac cercetari si in acest caz. "Si la Scoala Ciorasti in noaptea de 2 spre 3 decembrie s-a furat calculatorul din secretariat si un videoproiector din cabinetul directorului, iar exact dupa o luna sa se intimple si la vecinii nostri de la Maicanesti"¦De recuperat, slabe sperante. Toate actele noastre s-au cam dus pe apa simbetei. Ce ramine de facut?! Au promis de la primarie ca or sa ne puna sistem de alarma, dar noi am ramas fara toate documentele si situatiile pe care le aveam in calculatoare", a relatat cititorul nostru. Si directorul unitatii scolare, Sandu Stefan, confirma furtul care nu a fost prezentat presei de catre politie, prin intermediul buletinelor de presa, asa cum ar fi fost firesc. "A fost intr-adevar un furt la inceputul lunii decembrie, dar din cite stim, autorul inca nu a fost descoperit. Au venit cei de la criminalistica si au luat amprente", ne-a spus directorul Scolii "Ionel Sirbu" Ciorasti. Dat fiind faptul ca cele doua localitati sint apropiate, nu este exclusa varianta ca spargerile sa aiba aceiasi autori. "Sint situatii de-a lungul timpului cind scolile au fost sparte chiar daca au avut paznic. Toate ar trebui sa aiba asigurata paza. Cred ca nici cei responsabili nu isi fac datoria, dar si hotii sint destul de specializati. Eu nu cred ca este vorba numai de paza fizica, exista si sisteme de alarma care ii pot prinde imediat, sau supraveghere video, dar in mediul rural este mai greu. Consider ca trebuie intarita paza la nivelul comunei", a fost de parere si inspectorul scolar general, Iordache Bostan, cu privire la siguranta din scolile vrincene. Cele mai rivnite obicete din scoli sint calculatoarele. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.