Educație

De astazi incepe si scoala!

Iulia Nicolaie
4 ian 2010 796 vizualizări
Materia pierduta va fi recuperata in timpul saptaminii

Scolarii vrinceni revin astazi in banci, intrucit vacanta de iarna, mai lunga cu o saptamina in acest an scolar din pricina concediilor fara plata ale profesorilor, s-a terminat oficial pe 3 ianuarie, potrivit structurii anului scolar 2009-2010. Inspectorul scolar general Iordache Bostan ii asigura pe dascali, dar si pe elevi, ca materia pierduta in zilele de concediu fara plata ale profesorilor va fi recuperata in timpul saptaminii, chiar daca la nivelul Ministerului Educatiei s-a luat in calcul varianta ca elevii si profesorii sa vina la scoala simbata si duminica. Pe parcursul sfirsitului de an care tocmai a trecut, elevii au pierdut din orele de curs atit din pricina gripei porcine, care a bagat mai multe scoli in carantina, cit si din cauza concediilor fortate in care au fost trimisi dascalii de catre guvernanti pentru a face economii la bugetul de salarii. "In aceasta perioada profesorii trebuie sa prezinte replanificarea materiei, si astfel unele capitole vor fi mai concentrate. In mod sigur nu se vor face cursuri simbata. Sigur ca pentru elevi este mai dificil, pentru ca au de memorat aceeasi cantitate de informatii intr-un numar de ore mai mic", ne-a declarat seful Inspectoratului Scolar, Iordache Bostan. Tot luni revin la cursuri si unii studenti, dar vacanta acestora este reglementata la nivelul fiecarei institutii de invatamint superior. Semestrul intii al anului scolar 2009-2010 continua din 4 ianuarie pina in 29 ianuarie, iar in intervalul 30 ianuarie - 7 februarie 2010 este programata vacanta intersemestriala. Semestrul II va incepe pe 8 februarie 2010, si se va incheia pe 11 iunie 2010. De pe 3 aprilie pina pe11 aprilie 2010, scolarii vor fi in vacanta de primavara, in timp ce vacanta de vara va incepe pe 12 iunie si va tine pina pe 12 septembrie 2010. Vacanta mare le aduce dascalilor vrinceni un stres in plus intrucit peste 400 de posturi din scolile vrincene vor fi restructurate, potrivit unei Ordonante de Guvern data in ultimele zile ale anului trecut. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.