Educație

Scandal privind comisia paritara a ISJ

Iulia Nicolaie
4 ian 2010 2109 vizualizări
Comisia paritara a ISJ este la un pas de infiintare u liderul FEN spune insa ca nu a fost anuntata de aceasta decizie a inspectorului general, desi, in mod normal, comisia se alcatuieste cu girul liderilor de sindicat

Vrancea este probabil un caz unic in tara in ceea ce priveste alcatuirea comisiei paritare de la nivelul Inspectoratului Scolar. De mai bine de un an, sindicatele si reprezentantii ISJ nu reusesc sa se puna de acord in legatura cu componenta comisiei. In ultimele zile insa, scandalul privind aceasta formula s-a accentuat, dupa ce inspectorul scolar general, Iordache Bostan, a declarat ca la urmatoarea intrunire a Consiliului de Administratie al ISJ se va aproba forma finala a comisiei. Si mai interesant este faptul ca liderul Federatiei Educatiei Nationale (FEN) Vrancea, Paulina Roscan, nu a fost anuntata de aceasta decizie, desi, in mod normal, ar fi trebuit ca aceasta sa-si dea acordul cu privire la documentul final. "Comisia paritara este ca si infiintata, urmeaza o simpla formalitate de aprobare la sedinta Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar. Comisia paritara va fi alcatuita din trei membri ai Sindicatului Liber din Invatamint, un membru al FEN si patru membri ai Inspectoratului. Anul trecut, din pacate, nu am ajuns la o intelegere, iar atributiile acestei comisii au fost preluate de catre Consiliul de Administratie. Comisia paritara este foarte importanta, deoarece rezolva anumite conflicte de munca si participa la etapele miscarii personalului didactic, la acordarea de prelungiri, etc", a declarat seful ISJ Vrancea, care a adaugat ca membrii comisiei paritare nu sint remunerati. Iordache Bostan a adaugat ca liderii sindicatelor au fost anuntati si ca au fost de acord cu numarul de membri alocat fiecarui sindicat, in functie de reprezentantivitate. Daca liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore, a confirmat ca este la curent cu decizia "generalului" scolilor, liderul FEN Vrancea, Paulina Roscan, ne-a declarat ieri ca nu a fost anuntata oficial de catre ISJ. "Desi nu am fost anuntata de sedinta Consiliului de Administratie, sint de acord cu tot ceea ce inseamna binele pentru salariati, cu orice hotarire luata legal in favoarea salariatilor. Singurul judet care este in afara legii privind comisia paritara, dar si privind relatia Inspectoratului cu sindicatele este judetul Vrancea. Cel putin din septembrie 2008, de cind s-a infiintat FEN in Vrancea, eu nu stiu sa fi existat aceasta comisie", a precizat Paulina Roscan. Comisia paritara este constituita in cadrul autoritatilor si institutiilor publice constituite dintr-un numar egal de reprezentanti desemnati de conducatorul autoritatii sau institutiei publice si de sindicatul functionarilor publici interesati. Comisiile paritare participa la stabilirea masurilor privind conditiile de munca, sanatatea si securitatea muncii functionarilor in timpul exercitarii atributiilor lor, dar supravegheaza si buna functionare a institutiei publice. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.