Educație

Vintilenii, premiati la Colinda sfinta

Iulia Nicolaie
24 dec 2009 1646 vizualizări
Simona Noaptes si Roxana Stoian au obtinut premiul I la sectiunea Marturii crestine

Grupul vocal de colindatori din Ansamblul Folcloric "Dorul ciobanasului" al Scolii Vintileasca a participat la manifestarea culturala " Colinda sfinta" din cadrul Concursului National "Icoana din sufletul copilului", organizat de Patriarhia Romana in colaborare cu Ministerul Educatiei. Intre 18 si 20 decembrie au fost premiati cistigatorii fazei nationale a acestui concurs, moment precedat in vara de organizarea concursului la Targu Jiu pentru scolile de arta, si la Sibiu pentru celelalte categorii de scoli. Cele doua laureate cu premiul I sint Simona Noaptes, eleva la Colegiul National "Unirea", si Roxana Stoian, eleva la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, nascute la Vintileasca si pregatite de profesoara Stana Georgescu inca din ciclul primar. Tinerele au fost premiate la sectiunea "Marturii crestine" de inalte fete bisericesti si felicitate chiar de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel pentru atentia cu care se apleaca asupra vechilor mestesuguri artistice traditionale cu profunde mesaje crestine, cum ar fi incondeiatul oualor, cusatura traditionala si pictatul icoanei. "Grupul de colindatori din satele vintilene a fost invitat alaturi de alte grupuri din Maramures, Cluj, Brasov, Bucuresti si s-a remarcat inca o data prin interpretarea sincera in stil traditional a colindelor, prin vioiciunea si forta interpretarii si nu in ultimul rind pentru autenticitatea repertoriului si a costumelor de care n-au putut sa nu fie mindri pentru ca toate privirile erau atintite asupra lor. Au dat interviuri, iar cei de acasa i-au urmarit cu emotii in emisiunile de la Trinitas. Au interpretat colinde in Paraclisul Seminarului Teologic din Bucuresti in compania unor studenti sau elevi teologi foarte talentati, in manastiri si biserici si au fost rasplatiti cum se cuvine, s-au distrat in Parcul Cismigiu, amenajat ca in basme pentru incintarea celor mici", a relatat indrumatoarea lor, profesoara Stana Georgescu, directorul Scolii Vintileasca. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 43 minute, 35 secunde
Felicitari copiilor din Vintileasca si Dnei Stana Georgescu pentru pastrarea traditiilor stramosesti!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.