Educație

Info-Educatie

Ziarul de Vrancea
23 dec 2009 1453 vizualizări
Mos Craciun a venit pe senile

Copiii cadrelor militare de la Brigazile 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" si 8 Artilerie Mixta "Al. I. Cuza" Focsani l-au primit ieri pe Mos Craciun. Printre copii s-a aflat si baiatul fruntasului Constantin Buturuga, ranit in Afganistan. Mosul a venit la Cercul Militar cu un Vamtac, o masina de infanterie care i-a impresionat pe cei mici, si le-a impartit celor 50 de micuti daruri pentru ca au fost cuminti in acest an. Cadourile i-au bucurat mai ales pe copiii militarilor aflati in misiune in Afganistan. "In fiecare an, in spiritul sarbatorilor de iarna, incercam sa le aducem o bucurie copiilor. In acest an ne dorim si mai mult sa ii bucuram pe cei mici pentru ca majoritatea militarilor sint plecati in misiune in Afganistan", a precizat mr. Toni Ene, purtatorul de cuvint al Brigazii 282. Petrecerea de Mos Craciun s-a incheiat cu un spectacol dat de copiii de la Clubul de dans sportiv Elite. (R. M.)


Simpozion Eco la Adjud


Scoala cu clasele I-VIII "Mihail Armencea" Adjud a organizat recent Simpozionul "Protejarea mediului, preocupare majora a tuturor", parte integranta a Proiectului educational "împreuna, pentru un mediu mai bun!", un parteneriat real intre scoala adjudeana si alte trei unitati din judetul Bacau. La eveniment au participat seful ISJ, Iordache Bostan, adjunctul sau Stan Rogoz, inspectorul pentru invatamint prescolar Cristina Mazilu, inspectorul Ionelia Baciu, ing. Nicoleta Enache de la Primaria Adjud si un oficial scolar de la Bacau. Cei 80 de invitati au vizitat ulterior expozitia realizata in urma Concursului National "Arta din deseuri" dar si expozitia personala a educatoarei Elena Cartas. De asemenea, elevii adjudeni au transmis prin cintece si versuri mesajul "Iubiti Natura si o ocrotiti!". "Grija fata de mediu trebuie sa fie o componenta esentiala dezvoltarii morale, spirituale, sociale si culturale a generatiilor actuale. Astazi, mai mult ca oricind, se impune educarea tuturor cetatenilor in spirit ecologic", au declarat cadrele didactice Elena Nastac si Daniela Sandulache, organizatoarele actiunii. (I. N.)


Proiecte de decembrie la Directia pentru Tineret


Directia Judeteana pentru Tineret Vrancea a facut bilantul activitatilor pentru ultima luna din an. Potrivit declaratiilor directorului institutiei, Adrian Baciu, s-au organizat patru proiecte care au implicat tinerii: SOS HIV/SIDA, Asociativitate si voluntariat, Mos Nicolae si Gala Voluntarilor. "La aceste proiecte, directia a avut ca parteneri: Asociatia Sociograd Focsani, Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", Scoala Postliceala "Carol Davila", Colegiul National "Al. I. Cuza", Liceul de Arte "Gh. Tattarescu", Grupul Scolar "G.G.Longinescu", Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" si Fundatia pentru Educatie- Tineret -Viitor Vrancea, Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu"", se arata intr-un comunicat al Directiei pentru Tineret. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.