Educație

Liceenii din promotia 2009-2010 s-au inscris deja la Bac

Iulia Nicolaie
18 dec 2009 969 vizualizări
La secretariatul scolilor sint asteptati absolventii promotiilor anterioare

Astazi este ultima zi in care au loc inscrierile pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat. Conform spuselor inspectorului scolar general, Iordache Bostan, toti elevii care vor absolvi in acest an clasa a XII-a s-au inscris la examen inca din primele zile ale acestei perioade. "Marti erau deja inscrisi toti elevii care termina clasa a XII-a, iar in aceste zile sint asteptati la inscrieri cei din alte promotii. Pina acum nu au fost probleme cu inscrierile, secretarele si directorii s-au prezentat la serviciu, iar fisele de inscriere erau oricum pregatite din timp", a declarat seful ISJ. Pentru cei care inca nu au reusit sa se inscrie, este bine de stiut ca este nevoie de o fisa-tip informatizata, tabel de inscriere, cerere de recunoastere si echivalare a rezultatelor obtinute la examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine si cerere de recunoastere si echivalare a rezultatelor obtinute la examene cu recunoastere europeana pentru certificarea competentelor digitale. Inscrierea candidatilor se face pentru seria curenta in sesiunea I de catre profesorii diriginti, iar pentru seria curenta in sesiunea a II-a si pentru seriile anterioare personal de catre candidat. Candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiuni anterioare de bacalaureat, organizate incepind cu anul 2003, si care solicita in scris recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni, trebuie sa prezinte la inscriere si o adeverinta eliberata de unitatea de invatamint absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la bac in sesiunile anterioare. De asemenea, acestia trebuie sa precizeze in fisa de inscriere probele si disciplinele corespunzatoare, la care doresc sa li se recunoasca rezultatele obtinute in sesiunile anterioare si probele pe care solicita sa le sustina. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.