Educație

Petre Plopeanu: Handbalul nu este un sport prioritar in Vrancea!

Cristi Irimia
8 sep 2005 604 vizualizări
directorul DS Vrancea a facut aceasta afirmatie la emisiunea "Lumea Sportului"

Luni seara, intr-o interventie telefonica avuta la emisiunea de pe Diplomatic TV, profesorul Petre Plopeanu a socat afirmind ca handbalul nu reprezinta un sport prioritar in Vrancea. Asta in conditiile in care judetul nostru nu are echipe in prima liga, indiferent de sport, iar in ligile a doua din Romania doar handbalul are echipe (HC Focsani si CSM Adjud). Plopeanu a enumerat ca prioritare judo-ul, baschetul, rugbiul si voleiul. De remarcat, insa, ca aceste sporturi nu au echipe in competitiile de seniori, ci doar la juniori. La inceputul mandatului sau ca director al DS, Plopeanu isi manifesta parerea de rau ca Vrancea nu are o echipa in prima liga. Acum, nici macar o echipa de seniori din liga a doua, care teoretic ar putea promova daca ar fi finantata corespunzator, nu mai este prioritara, in opinia sefului Directiei pentru sport. Peste doar citeva minute, insa, Plopeanu i-a spus profesorului Lucian Tucan, aflat in studioul de la DTV, textual: "Sinteti prioritari si va dau tot concursul meu!!!" Sa-si fi dat seama ca mai devreme facuse o gafa?


Explicatiile lui Plopeanu

Directorul DS a explicat de ce nu poate avea echipa de handbal seniori de Divizie A, HC Focsani, mai multe ore de pregatire la Polivalenta: "Sala e de interes national. Nu putem ajuta structurile private asa cum este HC Focsani. In limita unor norme pe care le am, voi putea sa le acord unele facilitati. In vara asta au fost 6 saptamini de curatenie si nu s-au putut face deloc antrenamente in perioada respectiva. Oricum, vreau si eu sa vina conducerea acestui club de handbal la mine pentru a vedea cum stau lucrurile cu echipa. Anul trecut n-au platit nici un ban pentru chiria salii si nici performante n-au facut. Acum se pot face antrenamente si in salile de sport date in folosinta in municipiu. Aveti numai pretentii dar nu dati nimic in schimb. Ati terminat in urma Adjudului, echipa care a jucat in aer liber si care n-a avut conditii".

In replica, Tucan a spus: "Daca pentru domnul Plopeanu faptul ca am ajuns de cinci ori consecutiv la turneul final de handbal nu este o performanta, atunci nu mai sint multe de zis. In plus, cere performante la seniori, dar conditii de recuperare la Polivalenta nu ne-a acordat anul trecut. N-am putut face un dus sau o sauna dupa antrenamente. Iar echipa nu se poate antrena in niste sali de sport care nu corespund nici ca suprafata de joc si nici ca dimensiuni cu Polivalenta".


Tucan: "Sintem ca si oaspeti la Polivalenta"

Lucian Tucan a mai spus ca echipa sa va juca duminica la Polivalenta ca si cum ar fi o echipa oaspete: "Pentru ca n-am avut bani sa platim chiria, nu am fost primiti in sala decit foarte putin in aceasta vara. Mai exact, de trei ori. Ne-am antrenat la sala de sport de la LPS Focsani, insa suprafata de joc ne-a pus probleme. Doar juniorii 2 si 3 pot lucra acolo in conditii acceptabile. Nici macar juniorii 1 nu se pot pregati corespunzator. Eu cred ca Directia ar trebui sa rezolve mai intii problemele de performanta, apoi sportul de masa. Noi incercam sa facem performanta si sa reprezentam Focsaniul la nivel national.

Sintem ajutati de Directie numai prin vorbe, dovada ca am facut doar 3 antrenamente toata vara. N-am mai facut o sauna de 2 - 3 ani de zile, iar domnul Plopeanu spune sa aducem jucatori de afara. Pai noi n-avem nici macar conditii de refacere dupa antrenament, gasim lacatul pe usa de la baie. Ce conditii sa le oferi la Focsani celor pe care i-ai aduce? In plus, daca ar fi zece echipe in oras as mai zice. Insa e o singura formatie de seniori".


Tucan: "Clubul de culturism ne ajuta"

"Florin Florea, de la clubul de culturism Attila, ne da voie sa facem antrenamente de forta in sala pe care o are inchiriata in incinta Directiei. Mi-a spus sa-i dau bani atunci cind voi putea. La el gasesc intelegere, iar domnul Plopeanu in loc sa ne ajute, pentru ca Directia pentru Sport ar fi normal sa ne sustina, ne pune bete in roate. Faptul ca ma straduiesc sa tin echipa asta in viata, nu este apreciat ci, culmea, deranjeaza! Dinsul vrea sa aiba handbalul rezultate deosebite in timpul mandatului sau. Handbalul, insa, nu s-a nascut cind a venit dinsul la Directie si nici nu va muri cind va pleca. O sa fie normalitate cind domnul primar Decebal Bacinschi ii va spune sa ne lase in sala. Pentru mine este clar ca Directia daca ne-a dat pozitii la sala in trecut, a fost doar pentru ca a intervenit Primaria. Dupa ce ca handbalistii din echipa au atitea probleme personale, nu au serviciu, etc., institutia care ar trebui sa ne ajute nu face acest lucru. E o problema de orgoliu la domnul Plopeanu. Vrea sa vina la el, personal, presedintele clubului nostru. Nu-i nimic, voi vorbi cu domnul viceprimar Neagu Nistoroiu, care ocupa functia respectiva, sa se duca la Directie", a adaugat Tucan.


Urgentele echipei de handbal

Miine este ultima zi in care HC Focsani trebuie sa achite cotizatia anuala, de 25 de milioane de lei, pentru a putea juca duminica in campionat. Nu este singura cheltuiala a echipei in aceasta saptamina, multe din problemele financiare ale formatiei focsanene nefiind rezolvate la ora actuala. Totusi, Lucian Tucan a tinut sa multumeasca consilierilor locali, care au aprobat o finantare de la bugetul de stat pentru echipa. "Vreau sa mai multumesc firmelor Rostef, Neoset, Arena si Avicola pentru sprijinul acordat in vara aceasta. Obiectivul pe care l-am fixat pentru editia 2005 - 2006 este o clasare in primele 5 locuri, chiar daca este o stare de subfinantare a echipei in acest moment. N-am facut cantonament, iar fata de anul trecut n-am reusit nimic din punct de vedere organizatoric. Doar Primaria ne-a oferit o raza de soare. Cit priveste jocurile de pregatire din aceasta vara, acestea ne-au dat sperante. Am jucat cu Buzaul, cu Galatiul, cu Tirgoviste si cred ca baietii pot face o figura frumoasa in campionat", a incheiat profesorul focsanean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.