Educație

Elevii de la Liceul Auto au dus obiceiurile vrincenesti la Arad

Iulia Nicolaie
15 dec 2009 1149 vizualizări
Liceenii de la Grupul Scolar Transporturi Auto Focsani au participat cu diverse proiecte privind traditiile, datinile si obiceiurile din zona Vrancei la Grupul Scolar de Transporturi Auto Henri Coanda din Arad, alaturi de elevi din alte trei regiuni: Banat-Crisana, Transilvania si Oltenia.

Pe 10 decembrie s-a desfasurat prima etapa a proiectului "Traditii si obiceiuri la romani". Patru sali de clasa ale unitatii scolare aradene s-au imbracat in straie de sarbatoare. Fiecare echipa a prezentat specificul zonei din care provine prin colinde, costume traditionale, strigaturi, obiceiuri si traditii, ilustrate prin scenete, secvente dramatice sau dansuri populare. Au fost admirate programele artistice ale scolilor partenere din Bucuresti, Craiova, Drobeta Turnu Severin sau Fetesti. Echipa de proiect a focsanenilor a fost formata din profesorii Nicusor Zlota si Cornel Ceaca si din elevii Dragos Voineag si Alexandru Trache, clasa XI B, si Bogdan Ionut Mititelu, clasa a XI A. în paralel cu spectacolul s-a desfasurat tirgul de produse decorative, unde au fost valorificate produse realizate de catre elevii scolii, in scopul sustinerii unor actiuni caritabile. "Activitatea a avut un real succes, a atins scopul propus si anume cresterea interesului elevilor pentru pastrarea traditiilor, obiceiurilor si folclorului zonal, prilejuite de sarbatorile de iarna, familiarizarea copiilor cu traditiile, obiceiurile si folclorul din zonele partenere. Traditiile, obiceiurile, portul si folclorul sint comori inestimabile ce definesc un popor facindu-l unic, statornic si nemuritor in ciuda scurgerii timpului. Din pacate, unele dintre aceste manifestari ale bucuriei umane sint pe cale de disparitie", au spus cadrele didactice implicate. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.