Educație

Esti nascut in "89? Intilneste tineri din generatia ta!

Mihaela Beșleagă
11 dec 2009 1061 vizualizări
Tinerii din Vrancea au sansa de a participa la una din intilnirile din Bruxelles, Praga sau Varsovia si de a prezenta Declaratia Generatia ă€˜89 in fata reprezentantilor UE

Proiectul european "Generation "˜89" isi propune sa comemoreze caderea sistemelor comuniste din Europa, vazuta prin ochii tinerilor nascuti in 1989. Tineri cetateni care au trait in diferite contexte istorice din noua state europene, respectiv Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Marea Britanie, Polonia, Romania, Ungaria, sint invitati sa candideze pentru acest proiect. Astfel, si tinerii din Vrancea au sansa de a participa la una din intilnirile care vor avea loc simultan in Bruxelles, Bucuresti, Praga sau Varsovia si de a prezenta Declaratia "Generatia "˜89" in fata reprezentantilor Uniunii Europene la Bruxelles. "Obiectivul principal al proiectului este de a-i reuni pe tinerii din aceste tari si care sint nascuti in anul 1989 si de a le oferi un spatiu in care ei isi pot impartasi experientele trecute si asteptarile pe care le au ca actuali cetateni ai UE", spun reprezentantii Consiliului Judetean Vrancea. Tinerii implicati in proiect, selectati de juriile nationale, isi vor imagina viitorul lor si cel al UE intr-o declaratie comuna pe care o vor redacta in timpul intilnirilor internationale simultane din Bucuresti, Bruxelles, Praga si Varsovia, intre 25 si 28 aprilie 2010. La Bruxelles va fi organizata intre 6 si 8 iunie 2010 o intilnire a unei delegatii a tinerilor cu oficiali ai UE pentru a prezenta Declaratia "Generation "˜89" si opiniile tinerilor cu privire la viitorul Europei. "Generation "˜89" este un proiect finantat de Comisia Europeana prin programul "Europa pentru cetateni". Mai multe informatii despre proiect se gasesc pe pagina www.generation89.eu. Termenul limita de inscriere este31 ianuarie 2010. CJ Vrancea, prin Directia de Relatii Interne si Internationale acorda, la cerere, asistenta persoanelor interesate sa participe la acest proiect, la tel/fax: 0237/217.692. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.