Educație

Mai multa toleranta prin European Youth live together

Iulia Nicolaie
11 dec 2009 1078 vizualizări
Vrem sa aratam ca tinerii cu deficiente sint diferiti dar egali , spun coordonatorii proiectului u intre 9 si 16 aprilie 2009, 42 de tineri din patru tari vin la Focsani pentru a-si celebra cultura

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani desfasoara in perioada 10 decembrie 2009- 31 mai 2010 un proiect grandios, finantat de Comisia Europeana, prin programul "Tineret in actiune". Proiectul este denumit "European Youth live together" si sustine activitatile de invatare non-formala pentru tineri, promovarea cetateniei active, dezvoltarea solidaritatii si tolerantei, dar si sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari. Activitatile se vor desfasura la Focsani intre 9 si 16 aprilie 2010, cu participarea a 42 de tineri din Romania, Turcia, Belgia si Cehia. Proiectul "European Youth Live Together" se doreste a fi punctul de plecare in promovarea colaborarii dintre tinerii normali si cei cu dizabilitati din cele patru tari, prin impartasirea de experiente, schimburi de bune practici si, foarte important, cresterea stimei de sine. "Vrem sa aratam ca tinerii cu deficiente sint diferiti dar egali, ca pot desfasura activitati ca si cei normali, ca se pot integra si pot participa la activitatile de grup. în timpul desfasurarii activitatilor din cadrul proiectului "European Youth Live Together", tinerii europeni vor locui impreuna, participantii avind un rol activ in cadrul proiectului pe tot parcursul acestuia, pentru a li se implementa ideea de a fi cetatean european si vor impartasi multe lucruri din cultura si traditia lor, cu semenii lor europeni", ne-a spus profesoara Petronela Manolache, director adjunct la Centrul Scolar "Elena Doamna" si unul dintre coordonatorii proiectului. Scopul acestor activitati este acela de a-i ajuta pe tinerii implicati sa cunoasca mai bine valorile si traditiile Europei. Fiecare grup format va include si copii cu dizabilitati, care vor avea exact aceleasi sarcini ca si ceilalti. "Prin acest proiect ne propunem sa favorizam respectarea diversitatii culturale prin elaborarea valorilor comune, sa formam si sa dezvoltam abilitatile de interrelationare intre tinerii implicati in proiect, dar si dezvoltarea spiritului de echipa si colaborarii intre tineri", a mai spus Petronela Manolache. Al doilea coordonator al proiectului este profesoara Paraschiva Sandulachi, directorul Centrului de Educatie Incluziva "Elena Doamna", unde studiaza copii si tineri cu deficiente de auz si vorbire. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.