Educație

Vreau sa muncesc! , lansat la Inspectoratul Scolar

Iulia Nicolaie
10 dec 2009 1570 vizualizări
Grupul tinta al proiectului este reprezentat de tinerii absolventi sau elevi ai Scolilor de Arte si Meserii u Salariul nu este foarte tentant pentru cel care vrea sa munceasca , a constatat presedintele Patronatului IMM

Tinerii care urmeaza cursurile unei unitati de invatamint de tip tehnic si profesional vor avea sansa de a se incadra pe piata muncii inca inainte de a absolvi unitatea la care au fost inscrisi. Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea a lansat ieri, la Inspectoratul Scolar, proiectul "Vreau sa muncesc!", in prezenta mai multor reprezentanti de la ISJ, Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) si ai Patronatului IMM-urilor. "Cu sprijinul Uniunii Europene se urmareste promovarea ocuparii fortei de munca, prin imbunatatirea sistemului de invatamint si de formare profesionala, prin dezvoltarea retelei de servicii de orientare si indrumare pentru cautarea unui loc de munca, prin investitii in cresterea capacitatii intreprinderilor si a lucratorilor in confruntarea cu noile provocari globale. In acest context, proiectul isi propune armonizarea ofertei de formare a Invatamintului Profesional si Tehnic cu cerintele pietei muncii", spun cei implicati. Grupul tinta al acestui proiect este reprezentat de tinerii absolventi de Scoli de Arte si Meserii, an de completare, liceu tehnologic, cei care nu isi continua studiile, la 6 luni si la 12 luni de la absolvire, atit din mediul urban cit si din cel rural. "Vreau sa urez succes acestui proiect si sa va felicit din partea Patronatului IMM-urilor. Doresc sa va spun ca pe acesti tineri firmele ii asteapta. Regret ca salariul minim pe economie este atit de mic, de circa sase, sapte milioane de lei vechi, astfel ca nu este foarte tentant pentru cel care vrea sa munceasca", a punctat presedintele Patronatului IMM-urilor, Ion Roman, care a adaugat ca exista zeci de locuri de munca in domenii precum turism, textile, agricultura, constructii, transporturi sau alimentatie. Si reprezentantul AJOFM, Marina Dantis, i-a felicitat pe responsabilii de proiect si a pus accentul pe importanta integrarii tinerilor in piata muncii. "Va felicit pentru faptul ca ati ales un esantion tinta de care piata are nevoie. Este foarte important sa cunoastem potentialul si capacitatea de productie a acestor firme, sa putem sa motivam grupul si in sensul reconversiei profesionale", a precizat Marina Dantis. Momentan, proiectul "Vreau sa muncesc!" se afla in etapa in care se pune la punct baza de date, urmind ca mai multe chestionare sa fie impartite tinerilor din grupul tinta prestabilit. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.