Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
9 dec 2009 1242 vizualizări
Concurs interjudetean de informatica, la Stefan cel Mare

Peste 320 de elevi au participat online la competitie


Cea de-a VIII-a editie a Concursului Interjudetean de Informatica pentru clasele I-V s-a desfasurat in acest an online, organizarea fiind asigurata de Scoala "Stefan cel Mare" Focsani. La competitia inscrisa in calendarul activitatilor educative ale Ministerului Educatiei au participat 320 de elevi din Focsani, Bucuresti, Constanta, Eforie Sud, Eforie Nord, Buzau, Galati si Valenii de Munte. Concursul a constat in sustinerea probelor de Grafica Tematica si Grafica dupa text, Povestiri ilustrate si prezentari in Power Point. "Elevii au demonstrat ca au abiltati de folosire a calculatorului, realizeaza compozitii literare si plastice de calitate", au relatat organizatorii, invatatorii Radita si Ion Neagu. De la Scoala "Stefan cel Mare", pe primele locuri s-au clasat 30 de scolari, dar si elevii de la scolile partenere, cum ar fi Scoala nr. 7, au avut rezultate deosebite. (I. N.)


Reincep balurile bobocilor


Clubul Extrem din Focsani aduce in aceasta iarna surprize incintatoare clientilor sai fideli. In aceasta saptamina se da din nou startul balurilor de boboci. In aceasta seara, Facultatea "Bioterra" ii cheama la apel pe studentii din primul an, incepind cu orele 20.00, iar miine si poimiine liceenii de la Grupul Scolar de Transoprturi Auto, respectiv Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" isi vor incorona cei mai frumosi "boboci". Surprizele nu se opresc insa aici, intrucit cea mai acerba competitie, pentru trofeul "Miss Extrem 2009" este anuntata pe 18 decembrie, de la orele 22.00. (I. N.)


Munca fara plata, la inscrierea pentru Bac


Desi perioada inscrierilor pentru examenul de Bacalaureat coincide cu zilele in care personalul didactic si nedidactic din invatamint este obligat sa-si ia concediu fara plata, cei implicati in procesul de inscriere vor trebui sa ramina la locul de munca. "Am trimis o adresa in scoli prin care directorii sint rugati sa asigure inscrierea elevilor la examenul de bacalaureat", a precizat inspectorul general Iordache Bostan. Acesta nu crede ca vor aparea nemultumiri in acest sens din partea celor implicati. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.