Educație

Concertele de colinde, cel mai frumos dar al lunii decembrie

Mihaela Beșleagă
4 dec 2009 2241 vizualizări
Sarbatorile de iarna se apropie cu o suita de concerte si spectacole de colinde, dedicate Nasterii Domnului u Reuniunea Corala de pe 13 decembrie va aduce pe scena cinci coruri u concerte de colinde traditionale pregatesc in prag de sarbatori si Ansamblul Tara Vrancei si Corul Pastorala u Aurel Moldoveanu si Fuego isi vor aduce tolba cu cintece de Craciun la Focsani si Adjud

Decembrie, luna cadourilor si a colindelor. Cea mai asteptata luna din an aduce cu ea magia sarbatorilor de iarna, cu miros de brad si clinchet de colinde. Si in Vrancea traditionalele cintece de stea, colindele sau plugusorul vor rasuna in preajma Craciunului si a Anului Nou, la fel ca in fiecare an. Primele spectacole care aduc mai aproape de focsaneni spiritul Nasterii Domnului au loc in acest sfirsit de saptamina. Duminica, 6 decembrie, de Mos Nicolae, sinteti asteptati cu mic cu mare la hypermarketul Carrefour, unde, de la ora 18.00, grupul vocal Accord va sustine un recital special de colinde. Si vineri, 18 decembrie, de la orele 20.30, in aceeasi locatie, ii puteti asculta pe cei patru componenti ai grupului, cu o selectie din cele mai frumoase colinde romanesti si internationale. Saptamina viitoare, duminica, 13 decembrie, va avea loc cea mai importanta manifestare de colinde din urbe din luna decembrie. Este vorba despre Reuniunea Corala, editia a II-a, care va avea loc in Aula "Mihai Eminescu" a Colegiului National Unirea. Vor participa mai multe coruri din Focsani, dar si din judet si unul din Iasi, care vor sustine un micro-recital de colinde cu ocazia intimpinarii praznicului Nasterii Domnului. Astfel, puteti asculta Corul Liceului de Arte "Gh. Tattarascu", Corul de copii "Sf. Nectarie" din Fitionesti, sat Ghimicesti, Corul Bisericii "Sf. Arhangheli" Focsani, Grupul vocal de muzica Bizantina "Haris" Iasi si Cvartetul Accord, ai carui membrii sint organizatorii reuniunii corale. Si grupul de copii Andantino, dirijat de Mircea Grosu, va asteapta miercuri, 16 decembrie, de la ora 18.00, la Cercul Militar, la o "Seara de colinde si versuri de Craciun". A doua zi, grupul Seniorii va aduce daruri muzicale, tot de la ora 18.00, la Clubul Seniorilor, sub coordonarea lui Mircea Grosu.


"Este inaltator un cintec de stea, un colind"¦"


Si Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei" va avea o luna plina. Pe 10 decembrie artistii populari vor participa la deschiderea Oraselului copiilor din Focsani, pe 16 decembrie vor cinta la Festivalul Pavel Tertiu, organizat in colaborare cu Scoala de Arte si Meserii si Muzeul Vrancei. "Tara Vrancei" va sustine un recital cu colinde traditionale pe 22 decembrie, la Promenada Mall. "Cu drag raspundem tuturor invitatiilor, arta traditionala este o terapie pentru suflet, este inaltator un cintec de stea, un colind"¦ Vom mai cinta la trei biserici din Focsani, la Vincon, dar si in comune, acolo unde sintem chemati, venim cu drag", ne-a spus Maria Murgoci, directoarea Ansamblului Folcloric Profesionist "Tara Vrancei". O surpriza de Craciun pregateste si Corul "Pastorala", care pe 16 decembrie va sustine un concert extraordinar de colinde la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". Cu o zi mai devreme, marti, 15 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", Aurel Moldoveanu isi va lansa CD-ul cu colinde, intitulat "Cintec de Craciun", in cadrul unui spectacol plin de surprize muzicale. Pretul unui bilet de intrare este de 35 lei. Aurel Moldoveanu va ajunge si la Adjud cu spectacolul sau de colinde, in aceeasi zi, de la ora 17.00, la Casa de Cultura. Din tabloul sarbatorilor de iarna nu putea lipsi Fuego, care va ajunge in municipiul de pe Trotus pe 19 decembrie, in concertul "Colind pentru parinti". Pretul unui bilet variaza intre 15 si 20 lei. Asadar, daca iubiti Craciunul si colindele care va umplu sufletul de lumina sarbatorilor de iarna, sinteti invitatii speciali ai acestei suite de concerte si spectacole dedicate Nasterii Domnului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.