Educație

116.006 si 116.117, linii pentru victimele infractiunilor

Nicoleta Cristea
2 dec 2009 1034 vizualizări
Uniunea Europeana a recomandat ca, dupa 15 aprilie 2010, Romania sa atribuie inca doua numere cu prefixul 116 pentru servicii cu caracter social.

In acest sens, s-a stabilit ca liniile de asistenta telefonica 116.006 si 116.117 vor fi rezervate, in intreaga UE, pentru victimele infractiunilor si, respectiv, pentru cetatenii care solicita servicii medicale in situatii fara caracter de urgenta. Linia116.006 va oferi informatii in legatura cu drepturile si cu modalitatile de exercitare a acestor drepturi, precum si asistenta psihologica, persoanele aflate la nevoie fiind indrumate, in acelasi timp, catre organismele competente. Cea de-a doua linie este rezervata cazurilor care nu au caracter de urgenta. Astfel, 116.117 va directiona apelurile catre serviciile de asistenta medicala pentru probleme urgente, dar care nu pun in pericol viata, in special in afara programului normal de lucru, la sfirsit de saptamina sau in timpul sarbatorilor legale. Potrivit Comisiei Europene, decizia legata de aceste doua linii prevede ca va fi obligatia tarilor UE de a lua masuri pentru ca cele doua numere noi sa poata fi atribuite de autoritatile nationale, dar nu le obliga sa le aloce unor furnizori de servicii sau sa asigure prestarea serviciilor respective. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.