Educație

ArtaPanciu Rom Band, premiati pentru video-ul making of

Ciprian Fânaru
23 nov 2009 1153 vizualizări
Centrul Educational Pinochio se poate lauda cu un nou premiu

Video-ul "Live Panciu" - Povestea unui concert in Romania", realizat de Salvatore Lucchese pentru IBO Italia si Asociatia Rom Pentru Rom, a cistigat mentiunea unui premiu special, "L\'Anello Debole" sponsorizat de Comunitatea din Capodarco si "Redactorul Social". "Live Panciu - Povestea unui concert in Romania" este produs de IBO Italia, in colaborare cu Rom Pentru Rom, realizat si datorita profesionalismului si implicarii lui Salvo Lucchese, si pregatirii unui proiect de schimb intercultural legat de muzica. întilnirea dintre grupul de romi din Romania, ArtaPanciu Rom Band, strins legata de muzica si cultura romana si muzicienii italieni Stefano Cisco Bellotti si Guido Foddis a condus la crearea unui concert la Casa de Cultura din Panciu pe 12 mai 2007. Ideea, calatoria, entuziasmul, problemele organizatorice, procesele si dificultatile de comunicare, de energie si limbajul comun al muzicii, bucuria copiilor, toate acestea sint ingrediente ale aventurii comprimate in clip. Muzica, instrument de dialog si de "contaminare", a fost folosita astfel pentru un eveniment care a implicat o mare parte din comunitate la depasirea obstacolelor, deschizind calea pentru un viitor mai bun. Comunitatea italiana mentionata ofera din 2005 premii celor mai bune programe de radio, televiziune, jurnalism si celor mai bune filme de scurt metraj si a ajuns in acest an la 16 lucrari: 6 premii si 10 mentiuni speciale, avind teme sociale puternice. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.