Educație

Liceenii, fata in fata cu avortul si consecintele sale

Iulia Nicolaie
20 nov 2009 1845 vizualizări
Avortul este un pacat al uciderii. Omoriti o fiinta , le-a spus preotul elevilor de la Gh. Asachi Colegiul Tehnic Gh. Asachi a organizat ieri o activitate de constientizare a pericolelor provocate de avort.

"Pro Vitae- Dezbatere privind consecintele avortului si mijloacele de prevenire ale acestora" face parte dintr-un sir mai lung de astfel de actiuni numit "Trup sanatos- Suflet sanatos- Minte sanatoasa". La activitate au fost invitati psihologul Laura Bicoiu, preotul Viorel Gatej si doctorul Cristina Tataru. Elevii au putut urmari un filmulet impresionant care a avut ca protagonista o tinara care a facut avort. Daca psihologul le-a vorbit tinerilor despre importanta sexualitatii intr-o relatie si a responsabilitatii, preotul i-a sfatuit pe liceeni sa nu se pripeasca atunci cind aleg sa-si inceapa viata sexuala. "Nu saracia materiala produce dezastru in casa omului, ci cea spirituala, duhovniceasca. Sexualitatea este unul dintre lucrurile la moda astazi. Traim in lumea erotismului. Avortul este un pacat al uciderii. Omoriti o fiinta", le-a spus parintele Viorel Gatej. Fetele prezente la dezbatere au pus punctul pe" i" atunci cind au spus ca este un lucru obisnuit ca baietii sa ceara anumite favoruri de natura sexuala pentru a nu iesi din relatie, invocind iubirea. "La finalul proiectului elevii vor trebui sa cunoasca, prin propria experienta, legatura profunda intre cele trei elemente ale fiintei umane, trup, minte si suflet si importanta mentinerii sanatatii fiecareia dintre ele. Elevii vor constata ca daruind vor dobindi", au spus profesorii organizatori. Printre acestia se numara Daniela Ciolpan, Genoveva Levarda, Maria Dragan si Gabriela Chipon. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 13 ore, 55 minute, 14 secunde
Interesant ca se mai organizeaza si asemenea activitati. Mai au profesorii timp de ele? Dar ziaristii...? Ca m-am saturat de Base ....!
, acum 739392 zile, 13 ore, 55 minute, 14 secunde
super profesoara, super activitati realizate de dansa
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.