Educație

Prea multa ascultare inseamna prostie!

Iulia Nicolaie
19 nov 2009 1613 vizualizări
Liderul SLI, Constantin Grigore, le-a propus dascalilor sa ia concediu fara plata in zilele de 26, 27 si 30 noiembrie si 16, 17 si 18 decembrie u Bine ati venit, domnule inspector general! Sa vedem cum mai iesiti de aici! , i-a soptit o profesoara lui Iordache Bostan, prezent la intilnire u profesorii au comentat situatia ingrata in care au fost pusi de Guvern

Sindicatul Liber din Invatamint (SLI) Vrancea a decis ieri modul agreat privind zilele de concediu fara plata care urmeaza a fi luate de catre profesori. Sindicalistii au propus ca dascalii sa stea acasa in zilele de 26, 27 si 30 noiembrie si 16, 17 si 18 decembrie. Acestia si-au mai exprimat si nemultumirea cu vedere la masurile guvernamentale, pe care le considera abuzive, referindu-se in mod special la nota din partea MECI, in care se prezinta trei variante la indemina dascalilor. "Nota Ministerului Educatiei este ilegala din punctul nostru de vedere. Am hotarit ca nu ne putem incadra in acele prevederi, raminind in concediu fara plata trei zile in noiembrie si trei zile in decembrie", a punctat liderul SLI Vrancea, Constantin Grigore. In ceea ce ii priveste pe directorii de scoli, acestia vor trebui sa decida pina pe 26 noiembrie in ce mod vor face economii de 15, 5% la buget pentru noiembrie si decembrie, data limita la care trebuie sa comunice situatia la ISJ. La intilnire au luat parte reprezentanti din mai toate colturile judetului. Atmosfera a fost una mai mult decit tensionata, toate cadrele didactice fiid profund nemultumite de situatia actuala a salariatului din invatamint. "Responsabilitatea unei reforme revine Ministerului. Eu am patriotism, mi-am asumat relatia cu guvernul, cu parintele si elevul. Guvernul sa-si asume responsabilitatea actelor sale! Toata responsabilitatea asupra acestei situatii revine puterii. Sintem marginalizati, dispretuiti", a fost de parere profesoara Daniela Plaiasu. Vocile de indignare au umplut sala de la Casa Corpului Didactic pe tot parcursul intilnirii. "Prea multa ascultare inseamna prostie. Nu este prima data cind sintem luati de prosti", a mai spus un dascal. La venirea inspectorului scolar general, Iordache Bostan, cadrele didactice nu s-au dat deoparte de la a-l intepa. "Bine ati venit, domnule inspector general! Sa vedem cum mai iesiti de aici!", a soptit o profesoara. "E alegerea dvs cum veti proceda. Copiii sint ai dumneavoastra, as dori sa va ginditi mai bine", a facut Bostan un apel la dascali. La rugaminte i s-a raspuns sec: "Nu sint copiii nostri, sint ai parintilor lor". (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.